Η Audi «έριξε» άκυρο στη Volkswagen λόγω…

Διαφωνία υπήρξε ανάμεσα στις Audi και Volkswagen με αφορμή την παραγωγή του κορυφαίου Golf R. Διαβάστε τι συνέβη σχετικά με τον κινητήρα του...

Βρείτε μας στο

Οι Volkswagen και Audi είναι δύο εταιρείες που μοιράζονται πολλά εξαρτήματα για τα μοντέλα τους. Ωστόσο, στην περίπτωση του Volkswagen Golf R υπήρξε διαφωνία και η  αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Ίγκολσταντ «έριξε» άκυρο στη VW. Ο λόγος για τον πεντακύλινδρο TFSI που συναντάμε κάτω από ισχυρές εκδόσεις των μοντέλων της Audi.

Διαβάστε επίσης: «Ντοπαρισμένα» Volkswagen Golf GTI και Golf R

Κατά την εξέλιξη του νέου Golf R, λοιπόν, η Volkswagen θέλησε να τοποθετήσει κάτω από το καπό τον πολυβραβευμένο 2.5 TFSI που συναντάμε στα Audi RS3, TT RS και Q3 RS. Εν τέλει, η κορυφαία έκδοση θα εξοπλίζεται με τον 2.0 ΤSI γιατί οι δύο εταιρείες δε τα βρήκαν. Άμεσα η Audi δημοσίευσε τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμούσε να γίνει κάτι τέτοιο.

Αρχικά, η συγκεκριμένη έκδοση του Golf αποτελεί άμεσο ανταγωνιστή του RS3. Έτσι, η τοποθέτηση του 2.5 TFSI στο συγκεκριμένο μοντέλο ενδεχομένως να μειώσει τις πωλήσεις του πρώτου. Ο συγκεκριμένος κινητήρας δανείστηκε στο παρελθόν στα Donkervoort D8 GTO και KTM X-Bow. Πρόκειται όμως για δύο αυτοκίνητα με εντελώς διαφορετικό αγοραστικό κοινό.

Τιμές VW Golf βενζίνη, υβριδικό & diesel: Αναλυτικά εκδόσεις/εξοπλισμός (+video)

Ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με την παραγωγική διαδικασία του 2.5 TFSI. Ο πεντακύλινδρος κατασκευάζεται σε εργοστάσιο της Ουγγαρίας και η πολυπλοκότητά του καθιστά ανέφικτη την αύξηση της παραγωγής.

Υπενθυμίζουμε ότι το Volkswagen Golf R θα αποδίδει 333 ίππους, δηλαδή 77 λιγότερους από το Audi RS3.