Αυτή η συσκευή της Bosch ανιχνεύει αν έχεις κορωνοϊό

Στη μάχη της καταπολέμηση του COVID-19 μπήκε με επιτυχία η Bosch δημιουργώντας μία νέα συσκευή ανίχνευσης του ιού. Σε μόλις 2μιση ώρες η διάγνωση...

Βρείτε μας στο

Την έχουμε συνδυάσει στο μυαλό μας ως μία εταιρεία που κατασκευάζει ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Ωστόσο, η Bosch κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να δημιουργήσει μηχάνημα ανίχνευσης του ιού COVID-19. Μάλιστα, η διάγνωση ολοκληρώνεται σε μόλις δυόμιση ώρες.

Όμιλος Σαρακάκη: Ενεργά στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Η καινοτόμος συσκευή ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας με την εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας, Randox Laboratories, η οποία εδρεύει στη Βόρεια Ιρλανδία. Το συγκεκριμένο μηχάνημα ονομάζεται Vivalytic και μέσα σε λίγες ημέρες εγκρίθηκε από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Το στάδιο των δοκιμών ολοκληρώθηκε σε έξι εβδομάδες και το πόρισμα ήταν ότι η συγκεκριμένη συσκευή έχει ακρίβεια της τάξης του 95%. Μέσα σε ένα 24ωρο είναι εφικτός ο έλεγχος έως και 10 δειγμάτων από ύποπτα κρούσματα. Η διαδικασία της εξέτασης γίνεται είτε από την στοματική κοιλότητα, είτε από τη μύτη του ασθενούς μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.

Πέρα από τη διάγνωση του COVID-19, η Bosch αναφέρει ότι είναι εφικτή η διάγνωση έως και εννέα διαφορετικών παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος. Ανάμεσα σε αυτές είναι ασφαλώς ο ιός τύπου Α και τύπου Β.

Επικεφαλής Ιατρός Skoda: Έτσι κρατάμε τον κορωνοϊό έξω από το αυτοκίνητό μας

Η ιατρική συσκευή της Bosch θα διατεθεί άμεσα στην ιατρική κοινότητα όλου του κόσμου, ενώ η απλότητα της χρήσης δεν απαιτεί διαδικασία εκπαίδευσης των χειριστών.