Επικεφαλής Ιατρός Skoda: Έτσι κρατάμε τον κορωνοϊό έξω από το αυτοκίνητό μας

Η καλύτερη συμβουλή για να μην νοσίσουμε είναι να παραμείνουμε σπίτι. Τι γίνεται όμως αν πρέπει να μετακινηθούμε με το αυτοκίνητο; Ας δούμε πιο κάτω.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Ο βασικός κανόνας για να παραμείνουμε ασφαλείς αυτές τις δύσκολες ημέρες της πανδημίας είναι να ελαχιστοποιήσουμε τις μετακινήσεις μας αλλά και την επαφή με άλλους. Αν όμως πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το αυτοκίνητο ή να γίνει ένα ταξίδι, καλό είναι να είμαστε μόνοι μας και να μην μοιραζόμαστε το αυτοκίνητο με κανέναν.

Διαβάστε επίσης: ΤΕΟΚΑΡ – Βόλος: Όταν οι Ιάπωνες υποκλίθηκαν στου Έλληνες

“Αν πρέπει να πάτε με κάποιον άλλο ή άλλους επιβάτες, βεβαιωθείτε ότι αυτός ή αυτοί δεν έχουν τα συμπτώματα της νόσου. Σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιήστε τουλάχιστον μάσκα προσώπου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των άλλων επιβατών, ώστε να μπορείτε να τους εντοπίσετε αν ανακαλύψετε ότι είστε μολυσμένοι”, λέει η Jana Parmová, επικεφαλής ιατρός της Skoda, ορίζοντας τους βασικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει ο καθένας.

Δείτε ακόμη: Κορωνοϊός – Οι αλλαγές σε ΚΤΕΟ, εξετάσεις οδήγησης, Δακτύλιο, Διόδια κλπ.

Η ίδια συμπληρώνει πως “είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι ακόμα κι αν ένα αυτοκίνητο είναι ένα είδος κινητής απομόνωσης που σας επιτρέπει να ελαχιστοποιήσετε την επαφή με άλλους, σε απαραίτητες μετακινήσεις όπως ψώνια για τρόφιμα, φάρμακα ή άλλα απαραίτητα υλικά αγαθά, δεν είναι ελεύθερο κινδύνου”.

Σωστή απολύμανση:
Εάν δεν μπορείτε να αποφύγετε να έρθετε σε επαφή με άλλους και να πάτε κάπου με το αυτοκίνητο, δώστε προσοχή στα προληπτικά μέτρα υγιεινής. “Απολυμάνετε όλες τις επιφάνειες που αγγίζετε πριν και μετά το ταξίδι”, λέει η γιατρός. Πάρτε τον καθαρισμό αυτό πολύ σοβαρά: απολύμανση του τιμονιού και των κουμπιών του, του λεβιέ ταχυτήτων, του χειρόφρενου, των χειρολαβών των θυρών εσωτερικά, του ραδιοφώνου και του συστήματος πληροφοριών ψυχαγωγίας και τα υπόλοιπα χειριστήρια (φώτα, φλας, ρύθμισης θέσης καθίσματος) καθώς και τα πάνελ θυρών στο εσωτερικό αλλά και την πλαφονιέρα με τους διακόπτες εσωτερικών φώτων και φυσικά τη λαβή της ζώνης ασφάλειας. Εξωτερικά στο αμάξωμα, φροντίστε να απολυμάνετε πόμολα θυρών και λαβή πορτμπαγκάζ καθώς και πλαίσιο θυρών (στις εικόνες του άρθρου φαίνονται ακριβώς τα σημεία που πρέπει να απολυμανθούν). Αυτές οι συμβουλές είναι ακόμη πιο σημαντικές για τους οδηγούς ταξί αλλά και άλλους οδηγούς που μεταφέρουν επιβάτες ή οδηγούς αυτοκινήτων εταιρικού στόλου, που αλλάζουν αυτοκίνητα.

Τι πρέπει να χρησιμοποιήσετε για την απολύμανση του αυτοκινήτου; Ο οργανισμός Consumer Reports, συμβουλεύει τη χρήση ορισμένων προϊόντων καθαρισμού που έχουμε ήδη στο σπίτι. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τα υλικά που χρησιμοποιούμε κατά την απολύμανση. Διάλυμα αλκοόλης με περιεκτικότητα τουλάχιστον 70% όπως και η ισοπροπυλική αλκοόλη (γνωστή και ως οινόπνευμα 99,5%) είναι αποτελεσματικά ενάντια στον κορωνοϊό και δεν θα βλάψουν τις κύριες επιφάνειες του αυτοκινήτου σας. Άλλωστε αυτό το διάλυμα χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων και οι υπεργολάβοι τους για την απολύμανση εξαρτημάτων.
Για να είστε ακόμα πιο ήσυχοι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα προκειμένου να σκουπίσετε τις επενδύσεις των καθισμάτων καθώς και άλλες μαλακές επιφάνειες του αυτοκινήτου. Προσέξτε όμως να μην χρησιμοποιήσετε μεγάλη ποσότητα και αποφύγετε την απορρόφησή του. Το αλκοόλ υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα επηρεάσει ούτε το δέρμα ούτε τη δερματίνη, όμως η υπερβολική χρήση του μπορεί να ξεβάψει το υλικό: έτσι λοιπόν μην τρίβετε έντονα τα καθίσματα ή άλλες επιφάνειες καλυμμένες με δέρμα.
Tι να μην χρησιμοποιείτε; Ποτέ μην χρησιμοποιείτε υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ), το οποίο πιθανότατα θα βλάψει τις επιφάνειες του αυτοκινήτου. Μην χρησιμοποιείτε επίσης, όπως συμβουλεύει το Consumer Reports, προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν αμμώνιο σε οθόνες αφής στο αυτοκίνητο.

Τα πανιά μικροϊνών είναι ιδανικά ως μέσο για τον καθαρισμό όλων των επιφανειών και για όλες τις μεθόδους καθαρισμού.

Οι μάσκες προσώπου προστατεύουν τους άλλους, οι μάσκες με φίλτρο εσάς:
Ειδικά αν ταξιδεύετε με επιβάτες και ένας από αυτούς κινδυνεύει να έρθει σε επαφή με μολυσμένο άτομο, χρησιμοποιήστε μάσκες προσώπου που μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο του χρήστη να μολύνει άλλους. Έτσι, ακόμη και μια βασική μάσκα προσώπου είναι ένα σημάδι της προσοχής προς τους άλλους στο αυτοκίνητο και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης. Για σωστή προστασία δική σας από κάποιον μολυσμένο με τον ιό, χρειάζεστε μάσκα με φίλτρο τουλάχιστον κατηγορίας FFP3.

Παρεμπιπτόντως, μπορεί να υπάρχει μια μάσκα προσώπου στο κιτ πρώτων βοηθειών του αυτοκινήτου μας. Σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες οι μάσκες προσώπου είναι υποχρεωτικές. Ρίξτε μια ματιά στο κιτ πρώτων βοηθειών – ίσως να έχετε μια μάσκα προσώπου μέσα σε αυτό.

Η γιατρός της Skoda επίσης συμβουλεύει πάντα καλό αερισμό της καμπίνας του αυτοκινήτου αφού καθαριστεί. Και ο αερισμός συνδέεται με μια άλλη συμβουλή: καθαρίστε τη μονάδα κλιματισμού. Αυτό δεν σημαίνει να μεταφέρετε το αυτοκίνητο σε κέντρο εξυπηρέτησης/καθαρισμού – δεν είναι εξάλλου πραγματικά μια καλή στιγμή για αυτό. Μπορείτε να αγοράσετε (online ή στα πρατήρια καυσίμων) εξειδικευμένα προϊόντα για τον καθαρισμό του συστήματος κλιματισμού και εξαερισμού του αυτοκινήτου. Αν και αυτά δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο ο επαγγελματικός καθαρισμός, μπορούν να συμβάλουν και πάλι στον περιορισμό του κινδύνου: το σπρέι απολύμανσης δεν μπορεί να… εξαφανίσει τον κορωνοϊό, αλλά το καθαρότερο σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού σημαίνει χαμηλότερο κίνδυνο σύνδεσης του ιού με αυτό.

Σκεφτείτε επίσης τη συμπεριφορά σας στα πρατήρια καυσίμων:
Αν πρέπει να πάτε κάπου με αυτοκίνητο, είναι πολύ πιθανό ότι θα πρέπει να αγοράσετε καύσιμα αργά ή γρήγορα. Μην ξεχάσετε να είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με την υγιεινή στα πρατήρια βενζίνης. Ελαχιστοποιήστε την επαφή με το προσωπικό. Να έχετε αρκετή ποσότητα απολυμαντικών στο αυτοκίνητό σας. Χρησιμοποιήστε μια από τις σύγχρονες μεθόδους για την πληρωμή του καυσίμου σας: για παράδειγμα, ανέπαφη πληρωμή ή με κινητό τηλέφωνο ή smartwatch.

“Αν και ορισμένα από τα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού μπορεί να φαίνονται υπερβολικά, η προσοχή είναι υψίστης σημασίας. Όσο περισσότερο τηρούμε αυτά τα μέτρα, τόσο περισσότερο μειώνουμε τον κίνδυνο της διάδοσης της λοίμωξης και τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να επαναφέρουμε τη ζωή μας στο φυσιολογικό ρυθμό της. Μην ξεχνάτε να πλένετε καλά τα χέρια σας και να χρησιμοποιείτε απολυμαντικό”.

Jana Parmová
Chief physician at ŠKODA – Επικεφαλής Ιατρός της Skoda

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr