Η Ford φροντίζει τους ποδηλάτες με το Emoji jacket! (+Video)

Η Ford θέλει να μειώσει τα ατυχήματα των ποδηλατών στο αστικό τοπίο και γι αυτό μας παρουσιάζει το Emoji jacket που μας μιλά με εικόνες!

Βρείτε μας στο
ford Emoji jacket 2020

Τα Emojis είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τρόπους έκφρασης και χρησιμοποιούνται από τους ανθρώπους στην επικοινωνία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο. Ο λόγος της δημοφιλίας τους είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, αφού με ένα απλό, μικρό και ταπεινό εικονίδιο μπορεί κάποιος να εκφράσει τα συναισθήματα και τις προθέσεις του.

Αυτό σκέφτηκε και η Ford με τη δική της εφαρμογή να είναι εκτός από trendy και για καλό σκοπό. Το Emoji jacket που παρουσίασε η Ford απευθύνεται σε όσους ποδηλατούν στους δρόμους της πόλης και έχει σαν στόχο να μειώσει τα ατυχήματα που αφορούν δικυκλιστές, και κατά συνέπεια τα μοιραία ατυχήματα. Τη χρονιά που μας πέρασε περισσότεροι από 2.000 ποδηλάτες έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο.

Μέσω LED που βρίσκονται στην πλάτη του μπουφάν και μπορούν να δημιουργήσουν λέξεις και εικόνες, ο ποδηλάτης μπορεί να επικοινωνήσει με τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου που τον ακολουθούν και να δηλώσει τις προθέσεις του ή κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Για να γίνει αυτό εφικτό το jacket φέρει ασύρματο χειριστήριο που τοποθετείται στο τιμόνι του ποδηλάτου και μπορεί να χειρίζεται αυτός που βρίσκεται στη σέλα. Το jacket μπορεί να δείξει βέλη για δεξιά ή αριστερή στροφή, το σήμα για τον κίνδυνο, όπως αυτό που βλέπουμε στο κουμπί των “αλάρμ”, αλλά και τρία πρόσωπα: ένα χαρούμενο, ένα λυπημένο και ένα χωρίς έκφραση.

Το μοναδικό αυτό jacket που, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν διατίθεται προς πώληση, δημιουργήθηκε για την προώθηση της καμπάνιας “Share The Road” της Ford που επιδιώκει τη συχνότερη χρήση του ποδηλάτου στο αστικό περιβάλλον αλλά και την αρμονικότερη συμβίωση όλων των χρηστών των δρόμων.

Δείτε τη δημιουργία της Ford σε λειτουργία στο βίντεο που ακολουθεί.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr