Ο έξυπνος τρόπος που βρήκε η Ford για να σταματά τους κλέφτες

Βρείτε μας στο

Το τελευταίο διάστημα, ειδικά με τη διάδοση της τεχνολογίας keyless, η οποία επιτρέπει στον οδηγό να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο και να εκκινήσει το μοτέρ χωρίς κλειδί, απλώς έχοντας την ειδική συσκευή/μπρελόκ μαζί του, τα κρούσματα κλοπών αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί δραματικά.

Μάλιστα, οι επιτήδειοι φροντίζουν ώστε να προμηθευτούν συσκευές που “κλέβουν” το σήμα της συσκευής/κλειδιού του αυτοκινήτου, το οποίο αντιγράφουν και στην συνέχεια το στέλνουν στο αυτοκίνητο (όπως φαίνεται και στην πιο πάνω εικόνα). Έτσι μπορούν να το ξεκλειδώσουν, να το “βάλουν μπροστά” και να φύγουν… κύριοι  (διαβάστε εδώ τη σχετική έρευνα και τι μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε το αυτοκίνητό σας).

Αυτό το πρόβλημα έρχεται να αντιμετωπίσει το νέο κλειδί που παρουσίασε η Ford και θα το δούμε αρχικά στα νέα Fiesta και Focus. Τα κλειδιά αυτά σύμφωνα με την ίδια τη μάρκα είναι εξοπλισμένα με ανιχνευτή κίνησης και έτσι μπορούν να αντιληφθούν αν έχουν κινηθεί για διάστημα 40 δευτερολέπτων. Αν αυτό δεν έχει συμβεί, τότε τα κλειδιά μπαίνουν σε sleep mode, κάτι που σημαίνει πως δεν εκπέμπουν κανένα σήμα και έτσι δεν μπορεί καμία συσκευή να τα αντιγράψει.

Μάλιστα στην Ford δίνουν την δυνατότητα και σε όσους έχουν ήδη τις συγκεκριμένες keyless συσκευές για τα Fiesta και Focus να τις αναβαθμίσουν και να τις κάνουν αντικλεπτικές, με επιπλέον κόστος της τάξης των 70 ευρώ (65 λιρών στην Αγγλία όπου και είναι διαθέσιμη ήδη η συγκεκριμένη αντικλεπτική τεχνολογία).

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr