Η Ford παρουσίασε το δικό της κρεβάτι (+video)

Όχι, δεν αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στα έπιπλα η Ford αλλά θέλει να μας δείξει πως με έξυπνες τεχνολογίες μπορεί να κάνει τον ύπνο μας καλύτερο.

Βρείτε μας στο

Όπως σας έχουμε ενημερώσει και στο παρελθόν η Ford έχει βάλει ως στόχο της να κάνει την καθημερινότητά μας πιο εύκολη, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες που προέρχονται από το αυτοκίνητο (δείτε εδώ το σκυλόσπιτο που έφτιαξε η Ford και προστατεύει τους σκύλους από ενοχλητικούς για αυτούς, θορύβους).

Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε και το νέο της διπλό κρεβάτι, το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία Lane Keeping Assist. Όσοι δεν το γνωρίζετε, αυτή είναι η τεχνολογία που μέσω ειδικών αισθητήρων επιτρέπει στο αυτοκίνητο να διατηρεί τη λωρίδα του, ακολουθώντας τη διαγράμμιση της ασφάλτου.

Αυτό που έκανε η Ford ήταν να εμπνευστεί από τη συγκεκριμένη τεχνολογία και να την τοποθετήσει στο κρεβάτι. Έτσι, όταν ο ένας από τους δύο αλλάζει… λωρίδα απροειδοποίητα, τότε το κρεβάτι να τον επαναφέρει στη θέση του, αφού ειδικοί ανιχνευτές πίεσης αντιλαμβάνονται τη λάθος θέση του.

Το κρεβάτι αυτό προφανώς και δεν θα το δούμε στην αγορά, καθώς είναι ένα πρότζεκτ με συγκεκριμένο σκοπό. Αυτός ο σκοπός, σύμφωνα με τον Anthony Ireson διευθυντή Marketing Communications της Ford, είναι να υπογραμμίσουμε μία τεχνολογία την οποία οι οδηγοί μέχρι σήμερα αγνοούσαν”.

Δείτε στο video που ακολουθεί πιο κάτω το κρεβάτι της Ford και πως ακριβώς λειτουργεί.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr