Η Ford βράβευσε αυτόνομο ταξί ενάντια στον COVID-19

Οι επιστήμονες αναφέρονται συνεχώς στην κοινωνική απόσταση. Αυτή τη φιλοσοφία ακολούθησε και το αυτόνομο ταξί που κέρδισε βραβείο της Ford...

Βρείτε μας στο

Η έλευση του COVID-19 έφερε νέες συνθήκες στην καθημερινότητά μας και μία εξ’ αυτών είναι οι μετακινήσεις. Τη λύση στην ατομική μετακίνηση φέρνει το αυτόνομο ταξί για έναν επιβάτη.

Διαβάστε επίσης: Η Ford φαντασιώνεται το απόλυτο αγωνιστικό αυτοκίνητο

Το project που βλέπουμε ονομάζεται «muvone» και πρόκειται για την ιδέα που κατέκτησε το βραβείο «New Norm Mobility Award» της Ford. Τα ψηφιακά σχέδια μας έρχονται από έναν απόφοιτο του τμήματος σχεδιασμού μεταφορών από το Πανεπιστήμιο Staffordshire. Βασική του προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση των ΑμεΑ, αλλά και του συνόλου των πολιτών στα πλαίσια της κοινωνικής απόστασης που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας.

Όπως υπονοεί και το όνομα, το εν λόγω αυτόνομο ταξί μπορεί να μεταφέρει έναν επιβάτη. Το εσωτερικό είναι ιδιαίτερα μινιμαλιστικό και οι επιφάνειες σχεδιάστηκαν λιτά ώστε να καθαρίζονται εύκολα. Έτσι, το μικρό αυτοκίνητο θα μπορεί να απολυμανθεί ταχύτατα μεταξύ των διαδρομών.

Ο οραματιστής του αυτοκινούμενου ταξί από το Ηνωμένο Βασίλειο, Marius Lochner, θα λάβει το ποσό των 1.120 ευρώ γι’ αυτή του την ιδέα. Παράλληλα, θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί για ένα εξάμηνο με τους επικεφαλείς σχεδιαστές της Ford Ευρώπης, Ernst Reim και Sonja Vandenberk.