Η μάχη των SUV στην Ευρώπη: Ποια μοντέλα είναι τα πρώτα σε πωλήσεις;

Η κατηγορία των SUV είναι πλέον η δημοφιλέστερη στην ευρωπαϊκή αγορά. Ποια μοντέλα της όμως πουλάνε περισσότερο; Πάμε να δούμε αναλυτικά τα νούμερα.

Βρείτε μας στο

Η κατηγορία των SUV όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν είναι αυτή με τις περισσότερες πωλήσεις αυτή την στιγμή επί ευρωπαϊκού εδάφους (και όχι μόνο βέβαια). Ποια όμως είναι τα μοντέλα που ξεχωρίζουν τους δύο πρώτους μήνες του 2020;

Δείτε επίσης: Το αυτοκίνητο που έριξε από την κορυφή των πωλήσεων το VW Golf

Προκειμένου λοιπόν να δούμε ποια SUV είναι πρώτα σε πωλήσεις το 2020, ανατρέξαμε στα επίσημα στοιχεία, όπως αυτά δημοσιεύονται από τον οργανισμό JATO. Αυτός έδωσε την δημοσιότητα τα στοιχεία των δύο πρώτων μηνών και σε αυτά έχουμε τα εξής αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης: Τι γίνεται με τις τιμές καυσίμων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Στην πρώτη θέση των πωλήσεων SUV στην Ευρώπη βρίσκεται το Peugeot 3008. Το γαλλικό μοντέλο έχει πωλήσει τους δύο πρώτους μήνες του 2020 14.175 αυτοκίνητα. Επίδοση αξιόλογη και αξιοσημείωτη, αν σκεφτεί κανείς πως δεν μιλάμε για ένα καινούργιο μοντέλο, καθώς το 3008 τα έχει πλέον τα χρονάκια τους στην αγορά…

Στην δεύτερη θέση ακολουθείται από το VW T-ROC. Το γερμανικό μοντέλο έχει πουλήσει 13.886 μονάδες. Την τριάδα κλείνει το Nissan Qashqai, το οποίο έχει πουλήσει 13.680 αυτοκίνητα.

Στις πιο κάτω θέσεις συναντάμε VW Tiguan (13.403 ταξινομήσεις), Renault Captur (12.905 ταξινομήσεις), VW T-Cross (11.610 ταξινομήσεις) και Peugeot 2008 (11.356 ταξινομήσεις).