Η McLaren Senna γίνεται LEGO με δική του αεροδυναμική σήραγγα (+videos)

To πιο extreme μοντέλο που έχει κατασκευαστεί από την McLaren Automotive, η McLaren Senna, τώρα προσφέρεται και σε LEGO για τους μικρούς φίλους της ταχύτητας

Βρείτε μας στο

Η LEGO έχει δημιουργήσει παράδοση στην κατασκευή σπορ αυτοκινήτων σε σμίκρυνση. Η McLaren Senna αποτελεί το τρίτο προϊόν συνεργασίας μεταξύ LEGO και McLaren, μετά τις McLaren P1 και McLaren 720 S. Με την παρουσίασή της, έγινε το νεότερο μέλος της σειράς LEGO Speed Champions.

H LEGO McLaren Senna είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρόταση για τους απανταχού petroheads ή τους οπαδούς της αεροδυναμικής, αρκεί να έχουν ηλικία άνω των 7 ετών! Κάθε μικρό μοντέλο είναι χειροποίητο, έχει μήκος 15, πλάτος 5 και ύψος 4 εκατοστών, ενώ περιλαμβάνει 219 κομμάτια.

Οι άνθρωποι της LEGO εστίασαν στην εξωτερική ομοιότητα μεταξύ του πραγματικού και του μοντέλου κλίμακας. Κοινά στοιχεία είναι το χρώμα αμαξώματος Victory Grey με τις πορτοκαλί λεπτομέρειες, το αφαιρούμενο εμπρός παρμπρίζ και η πίσω αεροτομή. H φιγούρα του οδηγού με την επίσημη αγωνιστική φόρμα, το κόκπιτ McLaren και βέβαια, τα λογότυπα “Senna”, δημιουργούν κλίμα αυθεντικότητας. Το αφαιρούμενο εμπρός παρμπρίζ έχει και πρακτική χρησιμότητα, αφού μέσω αυτού τοποθετείται ο οδηγός στη θέση του.

Τη διαφορά όμως, κάνει ένα στοιχείο που δε διαθέτει ούτε η πραγματική McLaren Senna. Κάθε μινιατούρα της LEGO, προσφέρεται και με αεροδυναμική σήραγγα μήκους 5, πλάτους 6 και βάθους 4 εκατοστών. Η αεροδυναμική σήραγγα διαθέτει περιστρεφόμενο ανεμιστήρα και προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε εκκολαπτόμενο αεροδυναμιστή, να προβεί στις αλλαγές που επιθυμεί για… βελτίωση της απόδοσης!

Η δημιουργία της McLaren Senna σε έκδοση LEGO ήταν αντίστοιχα ρηξικέλευθη με εκείνη του κανονικού μοντέλου. Ο Christopher Leslie Stamp, σχεδιαστής της LEGO Speed Champions, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Η McLaren Senna μας επέτρεψε να ακολουθήσουμε νέες τεχνικές που δε μπορούσαμε να κάνουμε σε άλλα οχήματα, καθώς δε διέθεταν γυάλινες πόρτες.

Η LEGO McLaren Senna κοστολογείται 12,99 λίρες, δηλαδή περίπου 14,5 ευρώ.

Δείτε τη LEGO McLaren Senna σε δύο χαρακτηριστικά videos

mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: ndouzinas@traction.gr