Η Mercedes-AMG ξανά στο… νερό, με τη Cigarette Racing

Η συνεργασία της Mercedes-AMG με τη Cigarette Racing συνεχίζεται με τις δύο εταιρίες να παρουσιάζουν νέες εντυπωσιακές εκδόσεις.

Βρείτε μας στο
Mercedes-AMG Cigarette Racing 2020

Mercedes-AMG και Cigarette Racing συνεργάζονται εδώ και 12 χρόνια πάνω στην δημιουργία ειδικών εκδόσεων για τα μοντέλα τους, με τη μία να “μπαίνει” στα χωράφια της άλλης εκμεταλλευόμενη το κύρος που διακρίνει τον κάθε κατασκευαστή στον τομέα του.

Για αυτή τη 12η συνεργασία τους η Cigarette Racing παρουσίασε ένα ειδικά διαμορφωμένο ταχύπλοο Tirranna AMG Edition, το οποίο, με τα 18 μέτρα του μήκους του, βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας για τη συγκεκριμένη σειρά. Από τη μεριά της η Mercedes-AMG επέλεξε να παρουσιάζει μια αντίστοιχα διαμορφωμένη G63, με τις δύο εκδόσεις να μοιράζονται σήματα, γραφικά χρώματα αλλά και υλικά.

Το Cigarette Racing Team 59’ Tirranna AMG Edition είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό σκάφος και αυτό δεν οφείλεται μόνο στο μέγεθος του. Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 26 άτομα και κινείται όχι από έναν, ούτε από δύο αλλά έξι συνολικά υπετροφοδτούμενους V8 κινητήρες 4,6 λίτρων της Mercury με τον καθένα από αυτούς να αποδίδει 450 ίππους για μια συνολική ισχύ 2.700 ίππων. Αντίστοιχα εντυπωσιακές είναι και οι επιδόσεις του 18μετρου σκάφος το οποίο μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα της τάξης των 129 χλμ./ώρα! Το ιδιαίτερα προηγμένο σκάφος φέρει και γυροσκόπιο που βελτιώνει τη σταθερότητα του και περιορίζει τις κλίσεις έως και 80%. Φέρει ηχοσύστημα 5,2 KW (!) αποτελούμενο από 26 ηχεία και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε για τη δημιουργία ενός γρήγορου και πολυτελούς πλωτού “σπιτιού”.

Τόσο το σκάφος των Αμερικανών όσο και η G63 ξεχωρίζουν για τη μαύρη βαφή τους αλλά και τα χρυσά γραφικά της AMG, ενώ κοινή είναι η χρωματική παλέτα και για το εσωτερικό τους, στα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Mercedes-AMG Cigarette Racing 2020

Οι επεμβάσεις της AMG ήταν αισθητικής φύσεως με τον τετράλιτρο V8 με τα δύο turbo να αποδίδει 585 ίππους. Οι σφυρήλατες ζάντες των 22 ιντσών είναι νέες. Εντυπωσιακά πολυτελής είναι η καμπίνα με τα ανοιχτά χρώματα που επιλέχτηκαν για τα υλικά (δέρμα nappa για τις περισσότερες επιφάνειες) να ταιριάζουν με εκείνα του σκάφους της Cigarette Racing κια να δίνουν έναν πολύ ευχάριστο τόνο.

Όσο και αν μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, δεδομένης και της τιμής μιας Mercedes-AMG G63 (από “μόλις” 156.450 δολάρια στις Η.Π.Α.), το σκληροτράχηλο πολυτελές off-roader θα μπορούσε να πωλείται ως συνοδευτικό του πανίσχυρου ταχύπλοου της Cigarette Racing, η τιμή του οποίου ξεκινά από τα τρία εκατ. δολάρια. Τα θέλουμε και τα δύο πακέτο!

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr