Η Mercedes S-Class έφτασε τις 500.000 μονάδες

Ένα σημαντικό ορόσημο έφτασε η τρέχουσα Mercedes S-Class με την εταιρία να γιορτάζει το 500.000ο μοντέλο που βγαίνει από τις γραμμές παραγωγής.

Βρείτε μας στο
Mercedes S-Class milestone 2019


Συγκεκριμένα το εργοστάσιο της Mercedes στο Sindelfingen της Γερμανίας ήταν και εκείνο που παρήγαγε την 500.000η S-Class της τρέχουσας γενιάς που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2013.

Η σειρά βρίσκεται μεταξύ των best sellers των Γερμανών με τις πωλήσεις να βρίσκονται κοντά στα τέσσερα εκατομμύρια αυτοκίνητα από τότε που η πρώτη S-Class είδε το φως της παραγωγής το 1951. Η αγορά της Κίνας είναι μάλιστα και η μεγαλύτερη στον κόσμο για το πολυτελές σεντάν με το ένα τρίτο της παραγωγής να έχει απορροφηθεί από τους Ασιάτες. Για την παγκόσμια αγορά η S-Class παράγεται αποκλειστικά από το γερμανικό εργοστάσιο στο Sindelfingen.

«Σε καθεμιά από τις 500.000 S-Class υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι καρδιάς και ψυχής από όλη την ομάδα του Sindelfingen. Τα πολλά χρόνια εμπειρίας και η εξειδικευμένη γνώση των υπαλλήλων μας έχουν κάνει μια αποφασιστική συνεισφορά στην επιτυχημένη παραγωγή (σ.σ. της S-Class). ως το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Sindelfingen, νιώθουμε υπερήφανοι που είμαστε το ικανότερο κέντρο για τα premium και πολυτελή αυτοκίνητά μας», δήλωσε σχετικά ο Michael Bauer, επικεφαλής παραγωγής του εργοστασίου, ο οποίος έδωσε και το «παρών» κατά τη σεμνή τελετή.

Το εργοστάσιο στην πόλη Sindelfingen αποτελεί την «κοιτίδα» παραγωγής για τα πολυτελή αυτοκίνητα της Mercedes στην Γερμανία. Εκεί παράγονται τόσο οι S όσο και οι E-Class, ενώ στο μέλλον θα παράγονται και τα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας EQ. Με περισσότερους από 25.000 υπαλλήλους και ημερήσια παραγωγής περί τα 250 αυτοκίνητα από τις πύλες του εργοστασίου βγαίνουν επίσης CLS, GLA, μοντέλα Mercedes-Maybach αλλά και η οικογένεια Mercedes-AMG GT.