Η Porsche 356 Speedster της θάλασσας! (+Video)

Η σωστή έμπνευση έχει πάντα εντυπωσιακό αποτέλεσμα αν συνδυάζεται με μεράκι και υψηλή τεχνογνωσία, όπως αποδεικνύει και το Hermes Speedster.

Βρείτε μας στο
hermes speedster


Οι ομοιότητες με την Porsche 356 είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς κυρίως στην πρύμνη του Hermes Speedster, με το θρυλικό αυτοκίνητο της γερμανικής εταιρίας να αποτελεί την κύρια πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές της Seven Seas Yatchs.

hermes speedster

Η γενικότερη vintage αιθητική έχει εκτελεστεί με άριστο τρόπο για ένα τελικό αποτέλεσμα που συναρπάζει τον παρατηρητή. Το κοντό παρμπρίζ εντείνει τις speedster επιρροές, όπως και ο πίνακας οργάνων. Γενικά δεν υπάρχει σημείο που να έχει αφεθεί στην τύχη του με την προσοχή στη λεπτομέρεια να είναι εξίσου εντυπωσιακή με το ρετρό design.

Μπορεί η σχεδίαση να είναι vintage η τεχνολογία όμως που έχει χρησιμοποιηθεί γισ τη σχεδίαση του Speedster της Seven Seas Yatchs προέρχεται από το σήμερα και είναι και πατενταρισμένη. Το σκάφος της Hermes παρουσιάζει πολύ χαμηλή τριβή μέσα στο νερό και αυτό επιτρέπει τη χρησιμοποίηση μικρότερων κινητήρων για την επίτευξη υψηλών επιδόσεων. Παράλληλα η γάστρα με το βαθύ V στις 72 μοίρες επιτρέπει στο σκάφος να ταξιδεύει με άνεση και να μην κουράζει τους επιβαίνοντες ακόμη και με κακό καιρό.

Ως Speedster το σκάφος των 6,75 μέτρων φέρει και υφασμάτινη κουκούλα που μπορεί αναπτύσσεται γρήγορα και θα σας κρατήσει στεγνούς σε περίπτωση βροχής. Για την κίνησή του χρησιμοποιεί μοτέρ 155 ίππων με κίνηση τύπου jet, όπως στα jet ski και αυτό του δίνει τη δυνατότητα να βολτάρει αργά με 14 μίλια την ώρα και κατανάλωση μόλις 5,2 λίτρα την ώρα.