Η πρώτη μάρκα αυτοκινήτου που δέχεται ενέργεια ως πληρωμή για στάθμευση! (+video)

Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά πραγματικότητα. Πλέον, θα μπορείς να πληρώνεις εκφορτίζοντας το αυτοκίνητό σου...

Βρείτε μας στο
Nissan Leaf δοκιμή Traction 2020

Βρισκόμαστε σε μία εποχή που όλα αλλάζουν γύρω μας και έρχονται νέα δεδομένα, που μέχρι σήμερα ούτε καν είχαμε φανταστεί. Όπως για παράδειγμα να πληρώσουμε για να παρκάρουμε με… ενέργεια από το αυτοκίνητό μας αντί για χρήματα. Και όχι, αυτό δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, καθώς η Nissan το κάνει πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης: Η μεγάλη μάχη: Βενζίνη VS Diesel vs Ηλεκτρικό

Κατά την επίσκεψή τους στον νέο εκθεσιακό χώρο Nissan Pavilion στην Ιαπωνία, που άνοιξε τις πύλες του για το κοινό την 1η Αυγούστου, οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορούν να πληρώσουν για στάθμευση εκφορτώνοντας ενέργεια!

Σε μια παγκόσμια πρωτιά, οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορούν να εκφορτίζουν ενέργεια από την μπαταρία του αυτοκινήτου τους για να πληρώνουν για στάθμευση, ενώ επισκέπτονται τον εκθεσιακό χώρο Nissan Pavilion, στην Yokohama.

Το σύστημα πληρωμών είναι μία από τις πολλές καινοτομίες που μπορούν να βιώσουν οι πελάτες στο Pavilion, το οποίο δημιουργήθηκε για να δείξει πώς η Nissan “μετακινεί” τους ανθρώπους σε έναν καλύτερο κόσμο. Οι επισκέπτες μπορούν να γευματίσουν στο Nissan Chaya Cafe, που λειτουργεί με τροφοδοσία από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Nissan LEAF και από φωτοβολταϊκά πάνελ. Μπορούν επίσης να απολαύσουν εικονικές εμπειρίες που τους επιτρέπουν να νιώσουν τη συγκίνηση των ηλεκτρικών αγώνων της Formula E, ή να κάνουν μια βόλτα με το ολοκαίνουργιο Nissan Ariya EV crossover.

Ο εκθεσιακός χώρος των 10.000 τετραγωνικών μέτρων, έχει μηδενικούς ρύπους και είναι εξοπλισμένος με ηλιακούς συλλέκτες, ενώ διαθέτει και ανανεώσιμη υδροηλεκτρική ενέργεια.

“Το Pavilion είναι ένα μέρος όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν, να αισθανθούν και να εμπνευστούν από το όραμά μας για την κοινωνία και την κινητικότητα, στο κοντινό μέλλον”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida. “Καθώς ο κόσμος μετατοπίζεται στην ηλεκτρική κινητικότητα, τα ηλεκτρικά οχήματα θα ενσωματωθούν στην κοινωνία με τρόπους που υπερβαίνουν τις μεταφορές.”

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε το εντυπωσιακό video που ετοίμασε η ιαπωνική μάρκα για το Nissan Pavilion και τις πρωτοποριακές υπηρεσίες που προσφέρει.