Ποιο είναι το σημαντικότερο πρόσωπο στην ιστορία της Formula 1;

Ayrton Senna, Michael Schumacher, Enzo Ferrari. Ποιο είναι άραγε το σημαντικότερο πρόσωπο στην ιστορία της Formula 1; Οι οπαδοί μίλησαν...

Βρείτε μας στο

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ψηφοφορία διεξήγαγε πρόσφατα η επίσημη ιστοσελίδα της Formula 1 για την ανάδειξη του σημαντικότερου προσώπου στην ιστορία της. Υπήρξαν τέσσερις κατηγορίες, 32 υποψήφιοι και μόλις ένας νικητής.

Στα 70 χρόνια από τη δημιουργία της Formula 1, του «βασιλιά» του μηχανοκίνητου αθλητισμού, πέρασαν τεράστιοι άνθρωποι από διαφορετικά πόστα. Έτσι, για την ανάδειξη του κορυφαίου δημιουργήθηκαν τέσσερις διαφορετικές ομάδες ανθρώπων. Αυτές ήταν οι εξής: οδηγοί, επικεφαλής ομάδων, μηχανικοί και άνθρωποι που άλλαξαν την πορεία της Formula 1.

Scuderia Ferrari: Αυτός είναι ο διάδοχος του Vettel

Σε κάθε κατηγορία τοποθετήθηκαν 8 υποψήφιοι, με τους οδηγούς που επιλέχθηκαν να είναι οι Jackie Stewart, Max Verstappen, Lewis Hamilton, Juan Manuel Fangio, Michael Schumacher, Niki Lauda, Ayrton Senna και Jack Brabham. Όπως θα δείτε, στον τελικό των οδηγών συναντήθηκαν οι δύο πιο πιθανοί νικητές, ο Schumacher και ο Senna. Τελικά το κοινό ψήφισε τον Γερμανό με ποσοστό 52% έναντι 48%. Εκεί ουσιαστικό κρίθηκε και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Εννοείται πως τεράστιες προσωπικότητες υπήρχαν και στις υπόλοιπες κατηγορίες, όπως ο Enzo Ferrari που ψηφίστηκε ως ο σημαντικότερος επικεφαλής ομάδας. Έφτασε μέχρι τον ημιτελικό του διαγωνισμού της Formula 1, αλλά έχασε από τον εφτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή με ποσοστό 54% έναντι 46%. Στην φωτογραφία απεικονίζεται η αναλυτική διαδρομή του Schumacher προς τη νίκη.

Διαβάστε επίσης: O Mick Schumacher οδηγεί την Ferrari F2002 του πατέρα του (+video)

Κλείνοντας θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το αγαπημένο μου video σχετικά με το Γερμανό πιλότο. Δημιουργήθηκε από έναν οπαδό του Michael Schumacher και δείχνει μοναδικές στιγμές από τη δράση του. Keep fighting Michael…