Η συνεργασία της Peugeot που εξασφαλίζει κορυφαίο ήχο στην καμπίνα των μοντέλων της

H Peugeot δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα αυτοκίνητά της στον ήχο στην καμπίνα και ο συνεργάτης της, εξασφαλίζει την κορυφαία απόδοση.

Βρείτε μας στο

Η συνεργασία της Peugeot με την FOCAL δεν είναι κάτι νέο, καθώς από το 2014 οι δύο εταιρείες έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους. Ειδικά μάλιστα από το 2016 με το λανσάρισμα των νέων 3008 και 5008, η Peugeot διατηρεί συνεργασία με το γαλλικό brand FOCAL και για τον σχεδιασμό των hi-fi συστημάτων των αυτοκινήτων της.

Η FOCAL είναι αναγνωρισμένη ως παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή λύσεων hi-fi. Με έδρα της την πόλη Saint-Étienne, στη Γαλλία, η εταιρία κατασκευάζει μεγάφωνα και πολυμέσα για οικιακή χρήση, ηχητικά συστήματα για το αυτοκίνητο, ειδικά μεγάφωνα για στούντιο ηχογράφησης και εξειδικευμένα ακουστικά. Όλα τα προϊόντα της FOCAL σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στη Γαλλία. Μάλιστα, απολαμβάνουν σχεδόν 40 ετών καινοτομίας στις ακουστικές τεχνολογίες.

Οι μηχανολόγοι της FOCAL ενεπλάκησαν από πολύ νωρίς σε ένα νέο project αναφορικά με το αυτοκίνητο: από τον πρώτο κιόλας αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, πολλά κριτήρια ήταν αποφασιστικής σημασίας, ώστε να δοθεί το καλύτερο δυνατό ηχητικό αποτέλεσμα, με σεβασμό στα κριτήρια διάταξης, ακουστικότητας και επίδοσης.

Από το 2014 η κοινή πορεία μεταξύ Peugeot και FOCAL έχει προσφέρει ευχαρίστηση σε πληθώρα οδηγών και επιβατών. Το εσωτερικό των μοντέλων της Peugeot έχει δεχθεί μεγάλη ανάπτυξη, τόσο μέσα από τη λεπτή διαχείριση της ενσωμάτωσης των ηχείων, η οποία κατευθύνεται πολύ πιο μακριά από μία απλή τοποθέτηση στην καμπίνα των οχημάτων, όσο και μέσα από την ευρύτερη στρατηγική που εγγυάται την υψηλή ποιότητα του τελικού ηχητικού αποτελέσματος.

Οι προηγμένες βελτιώσεις αναφορικά με τον ήχο στις πόρτες, την πυκνότητα στις στεγανοποιημένες μεμβράνες, τα πλαστικοποιημένα τζάμια, τον πίνακα οργάνων και τις προστατευτικές γρίλιες είναι αυτές που εξασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα των συστημάτων hi-fi της PEUGEOT.

Τα συστήματα hi-fi FOCAL της Peugeot δεν εφοδιάζουν μόνο τα μοντέλα παραγωγής 508, 508 SW, 2008, 3008 και 5008 αλλά και τα concept cars της μάρκας, όπως το e-LEGEND και όλα όσα αφορούν το όραμα της για αυτόνομη οδήγηση.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr