Η VW σχεδιάζει την αναβίωση των buggy

Η έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης πλησιάζει και οι εταιρείες αποκαλύπτουν σιγά σιγά τα σχέδιά τους. Το ίδιο έκανε και η VW δίνοντας στη δημοσιότητα το σκίτσο ενός ηλεκτροκίνητου buggy.

Βρείτε μας στο

buggy ήταν οχήματα που γνώρισαν μεγάλες δόξες τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 αλλά σιγά σιγά εξαφανίστηκαν. Πλέον, φαίνεται πως η VW έχει σκοπό να τα επαναφέρει στο προσκήνιο σε μία σύγχρονη εκδοχή τους, στην οποία θα κινούνται από ηλεκτρική ενέργεια και θα βασίζονται στη νέα, ηλεκτρική πλατφόρμα του ομίλου, ονόματι MEB (αρχικά από τις γερμανικές λέξεις Modular ElektroBaukasten).

Το buggy είναι πολλά περισσότερα από ένα αυτοκίνητο. Είναι ενέργεια και ζωντάνια σε τέσσερις τροχούς. Αυτές είναι και οι αξίες που θα ενστερνίζεται το νέο ID.BUGGY, που απεικονίζει πως κλασσικό αμάξωμα μπορεί να είναι σύγχρονο και ξεχωριστό και να δημιουργήσει μια αίσθηση που μόνο η ηλεκτροκίνηση μπορεί” δήλωσε ο Klaus Bischoff επικεφαλής σχεδιασμού της VW.

Το πρωτότυπο, πλήρως ηλεκτρικό buggy βασίζεται στον πρόγονό του και όπως φαίνεται και από αυτό το πρώτο σκίτσο δεν έχει οροφή ή πόρτες, παραμένοντας πιστό στο παρελθόν του. Οι τροχοί του έχουν ελαστικά εκτός δρόμου. Σκοπός της VW είναι μεταξύ άλλων να μας αποδείξει με το συγκεκριμένο όχημα, πως η νέα πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά της μοντέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες κατασκευές και όχι σε αυστηρώς επιβατικά αυτοκίνητα.

Υπομονή λοιπόν μέχρι να ανοίξει τις πύλες της η 89η έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης για το κοινό στις 7 Μαρτίου (στις 5 και 6 Μαρτίου θα φιλοξενήσει τους δημοσιογράφους), οπότε και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και εικόνες από το νέο δημιούργημα της γερμανικής μάρκας.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr