Η ζωή του Michael Schumacher γίνεται ντοκιμαντέρ

Η ιστορία του Michael Schumacher θα παρουσιαστεί σε ντοκιμαντέρ που έχει την πλήρη υποστήριξη της οικογένειάς του, υπό τον τίτλο “Schumacher”

Βρείτε μας στο

Ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής F1 Michael Schumacher, ήταν πάντοτε ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους αθλητές -όχι απλά οδηγούς- παγκοσμίως. Το σοβαρό ατύχημα που είχε το Δεκέμβριο του 2013, προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση, με τον κόσμο έκτοτε να αγωνιά για την πορεία της υγείας του. Το 2019 είναι μια σημαντική χρονιά για τον Schumacher, καθώς τον περασμένο Ιανουάριο έγινε 50 ετών, ενώ πριν από 25 χρόνια κατέκτησε το πρώτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Όπως έγινε γνωστό, μεγάλη εταιρεία παραγωγής ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, το οποίο θα περιλαμβάνει πολύ υλικό που δημοσιεύεται για πρώτη φορά. Το ντοκιμαντέρ αυτό θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τον πατέρα του Michael, Rolf Schumacher, την σύζυγό του Corinna, τα παιδιά του Gina και Mick, καθώς και με ανθρώπους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην καριέρα του. Επιπλέον, θα φωτίζει τη ζωή του “Schumi” από την παιδική του ηλικία, έως την κορύφωση της καριέρας του και το σοκαριστικό ατύχημα ενώ έκανε σκι.

Το “Schumacher” θα δημιουργηθεί από τους βραβευμένους Γερμανούς Michael Wech και Hanns-Bruno Kammertons, οι οποίοι έχουν σχετική προϋπηρεσία, καθώς έχουν παρουσιάσει ντοκιμαντέρ για τη ζωή του τενίστα Boris Bekcer και του μουσικού Udo Jurgens. Οι πρώτες ενέργειες προώθησης του ντοκιμαντέρ θα διενεργηθούν στο επερχόμενο Φεστιβάλ Καννών. Η παγκόσμια πρεμιέρα του θα γίνει σε Γερμανία και Ελβετία, στις 5 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής, το φιλμ θα εξερευνά τις πολλαπλές πτυχές αυτού του περίπλοκου ανθρώπου. Από τον ανελέητο οδηγό της F1, μέχρι το φιλόδοξο αγόρι που είχε ένα όνειρο, τον μηχανικό που τα πόδια του πατούσαν γερά στη γη, τον αξιόπιστο παίκτη ομάδας, τον αφοσιωμένο φίλο και πατέρα.

Ο παραγωγός Benjamin Seikel δήλωσε: “Αυτή είναι μια σημαντική χρονιά για τον Michael Schumacher, καθώς τον Ιανουάριο έγινε 50 ετών και το Νοέμβριο συμπληρώνονται 25 χρόνια από την κατάκτηση του πρώτου του πρωταθλήματος. Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την εμπιστοσύνη της οικογένειας και της ομάδας management του Michael Schumacher. Χωρίς την υποστήριξή τους, αυτό το φιλμ δε θα μπορούσε να γίνει.

Από την πλευρά της, η manager του Michael Schumacher, Sabine Kehm πρόσθεσε: “Η εκπληκτική καριέρα του Michael αξίζει να εορταστεί 25 χρόνια μετά την κατάκτηση του πρώτου από τους 7 παγκόσμιους τίτλους του. Είμαστε χαρούμενοι που αυτό το φιλμ θα βρεθεί στα χέρια τόσο φιλόδοξων και ευαίσθητων επαγγελματιών.

mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: ndouzinas@traction.gr