Κίνα: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάηκε κατά τη διάρκεια φόρτισης (+video)

Στα καλά καθούμενα τυλίχτηκε στις φλόγες ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ευθύνεται το όχημα ή ο φορτιστής; Δείτε τι συνέβη στο video από κάμερα ασφαλείας...

Βρείτε μας στο

Το να βλέπεις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να καίγεται ολοσχερώς κατά τη διάρκεια της φόρτισης δεν είναι κάτι το συνηθισμένο. Αυτό ακριβώς συνέβη πρόσφατα και ο απολογισμός ήταν αρκετά σοβαρός.

Διαβάστε επίσης: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου σε αυτοκινητόδρομο (+video)

Το συγκεκριμένο γεγονός έλαβε χώρα στην πόλη Dongguan της Κίνας και στο video που ακολουθεί θα δείτε πως αναπτύχθηκε η πυρκαγιά. Η κάμερα ασφαλείας του σταθμού φόρτισης κατέγραψε αρχικά καπνούς. Ταχύτατα όμως μετατράπηκαν σε πύρινο μέτωπο. Η φωτιά δεν περιορίστηκε μόνο στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Σύντομα μεταφέρθηκε και στο διπλανό όχημα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ήρθε και η πρώτη έκρηξη.

Στο σημείο έφτασαν 40 πυροσβέστες με 8 πυροσβεστικά αυτοκίνητα. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κάποιος άνθρωπος, αλλά συνολικά προκλήθηκαν ζημιές σε πέντε αυτοκίνητα.

Πληροφορίες σχετικά με την αιτία της πρόκλησης πυρκαγιάς δεν έχουν αναφερθεί. Ίσως να υπήρχε πρόβλημα στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενδεχομένως πάλι ο ταχυφορτιστής να ήταν ελαττωματικός. Καλού κακού, οι τοπικές αρχές έκλεισαν 48 σταθμούς φόρτισης με συνολικά 700 φορτιστές ώστε να γίνει έλεγχος από τους ειδικούς.

Ακολουθεί το video από την κάμερα ασφαλείας που δείχνει πως ξεκίνησε η πυρκαγιά. Στο 2.20 ακούγεται και μία ισχυρή έκρηξη από το διπλανό φορτηγό.