Καύσιμα: Ρεκόρ ανόδου τιμών στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες

Από τις υψηλότερες τιμές στην Ευρώπη είχε η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα το 2021, η οποία σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση τη χρονιά που μας πέρασε.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
επιδότηση καυσίμων

Σε πολύ υψηλά επίπεδα κυμάνθηκαν οι τιμές των καυσίμων για το 2021 βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στον εκτροχιασμό των προϋπολογισμών των νοικοκυριών. Σύμφωνα και με τον ευρωπαϊκό πίνακα τιμών, η χώρα μας κατακτά την 4η θέση με την ακριβότερη βενζίνη με τη Δανία, τη Φινλανδία και την Ολλανδία να την προπορεύονται.

Διαβάστε επίσης: Το πρώτο πρατήριο υδρογόνου για ανεφοδιασμό μικροοχημάτων

Παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές των καυσίμων
Οι σημαντικότεροι παράγοντες που διαμορφώνουν τις τιμές των καυσίμων είναι οι φόροι και τα τέλη όπως ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ καθώς αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της τιμής. Φυσικά εκτός από τους φορολογικούς λόγους η αύξηση του πληθωρισμού και οι έντονες κοινωνικοπολιτικές αλλαγές, παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην απότομη αύξηση των τιμών, με τις εξελίξεις στην Ουκρανία να παίζουν ήδη τον δικό τους ρόλο που αναμένεται να γίνει ακόμη πιο αισθητός τις εβδομάδες που έρχονται.


Συγκεκριμένα οι αναλυτές αποδίδουν την ραγδαία αύξηση στα καύσιμα σε μια σειρά παραγόντων τονίζοντας πως ο πρωταρχικός ρόλος στην αύξηση των τιμών των καυσίμων είναι η εκτόξευση των διεθνών τιμών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα και του φυσικού αερίου. Ταυτόχρονα οι αναλυτές επισημαίνουν πως η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων που ευνοεί φυσικά τις μετακινήσεις όσο και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων έχουν συμβάλει σε αυτήν την αύξηση. Την ίδια στιγμή οι πρατηριούχοι αγοράζουν πιο ακριβά τα καύσιμα λόγω της μαζικής περικοπής της παραγωγής πετρελαίου και έτσι οι οδηγοί έρχονται αντιμέτωποι με τις τσουχτερές τιμές των πρατηρίων.

Διαβάστε επίσης: Επισκευή λακκούβας σε δέκα λεπτά γίνεται; Γίνεται! (+video)

Περιοχές με τα πιο μεγάλες διακυμάνσεις τιμών στα καύσιμα στην Ελλάδα
Η έρευνα που πραγματοποίησε το “pricefox.gr”, παρουσιάζει την αύξηση στις τιμές των καυσίμων από το 2020 έως σήμερα στην Αττική με στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Αλματώδης η αύξηση τιμής στην βενζίνη
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, φαίνεται πως το 2020 η μέση τιμή της απλής βενζίνης άγγιζε το 1,404 ευρώ/λίτρο. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 οι τιμές έφτασαν στο 1,615 ευρώ/λίτρο, ενώ η χρονιά έκλεισε με τους οδηγούς να πληρώνουν για απλή αμόλυβδη 1,712 ευρώ/λίτρο. Η έκρηξη τιμών ήρθε τον Φεβρουάριο του 2022 με τους οδηγούς να έρχονται αντιμέτωποι στα πρατήρια καυσίμων με τιμές που εκτοξεύτηκαν στο 1,833 ευρώ/λίτρο.

Εντός Αττικής υπήρξαν μεγάλες μεταβολές και στην ενισχυμένη βενζίνη των 100 οκτανίων, όπου έκλεισε το 2020 με 1,609 ευρώ άνα λίτρο. Αισθητή αύξηση παρατηρήθηκε τον Ιούνιο του 2021 με το σκαρφάλωμα της μέσης τιμής στο 1,798 ευρώ/λίτρο, ενώ η τιμή της ενισχυμένης βενζίνης έφτασε τον Δεκέμβριο του 2021 σε μέση τιμή ρεκόρ με 1,894 ευρώ το λίτρο. Μέσα σε μόνο δύο μήνες υπήρξε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση με την αμόλυβδη 100 οκτανίων να πλησιάζει επικίνδυνα τα δύο ευρώ.

Αυτό σημαίνει πως για ένα μεσαίο αυτοκίνητο με ρεζερβουάρ 50 λίτρων, το οποίο το 2020 γέμιζε απλή βενζίνη με 70 ευρώ, σήμερα για να γεμίσει απαιτείται δαπάνη 91,6 ευρώ.

Άνοδος στη τιμή και του πετρελαίου κίνησης (Biodiesel)
Σύμφωνα με τα δεδομένα της Διεθνούς Επιτροπής Ενέργειας (ΙΕΑ), ο ΟΠΕΚ παρήγαγε το Δεκέμβριο περίπου 800 χιλιάδες βαρέλια καθημερινά, τα οποία ήταν χαμηλότερα από το στόχο που είχε θέσει. Παράλληλα η γεωπολιτική ένταση στην περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έφερε ένα βήμα πιο κοντά την αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Αυτό το φαινόμενο βέβαια δεν αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα, αλλά απασχολεί την αύξηση του πληθωρισμού παγκοσμίως.

Οι τιμές του πετρελαίου εντός Αττικής αυξήθηκαν μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2020 φτάνοντας τον Δεκέμβριο στο 1,136 ευρώ/λίτρο κάνοντας ράλι προς το 1,449 ευρώ/λίτρο τον Δεκέμβριο του 2021. Μάλιστα τον Φεβρουάριο που διανύουμε, οι εξελίξεις στην Ουκρανία εκτόξεσαν τις τιμές και οι οδηγοί που χρησιμοποιούν πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα είδαν την μέση τιμή του να φτάνει στο 1,579 ευρώ/λίτρο.

Δεύτερο ακριβότερο στον κόσμο το υγραέριο στην Ελλάδα
Η αύξηση στην τιμή όλων των καυσίμων δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το υγραέριο (LPG), με αποτέλεσμα η τιμή του στην Ελλάδα να βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις του κόσμου. Όπως δείχνουν τα δεδομένα, στην χώρα μας έχουμε το 2ο ακριβότερο υγραέριο κίνησης παγκοσμίως με μέση τιμή λίτρου να φτάνει έως 1,003 ευρώ/λίτρο ενώ τον Ιούνιο του 2020 ήταν μόλις 0,672 ευρώ

Ράλι τιμών στα καύσιμα εντός Αττικής τους τελευταίους 4 μήνες
Εντός Αττικής η τιμή της απλής αμόλυβδης έφτασε από το 1,730 ευρώ/λίτρο στο 1,833 ευρώ, ενώ η ενισχυμένη βενζίνη άγγιξε σχεδόν τα 2 ευρώ/λίτρο μέσα στον Φεβρουάριο. Η μέση τιμή για τους οδηγούς πετρελαιοκίνητων έχει φτάσει στο 1,579 ευρώ/λίτρο από 1,127 ευρώ που ήταν το Νοέμβριο του προηγούμενου έτους.

Μονόδρομος για τους καταναλωτές, η online σύγκριση τιμών
Με την σύγκριση στις τιμές των καυσίμων, ένας οδηγός μπορεί να κερδίσει έως και 12% στην τιμή της βενζίνης του, αξιοποιώντας την πλατφόρμα του Υπουργείου Aνάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Ένας οδηγός λοιπόν, με το να κάνει πολύ συχνά σύγκριση τιμών στα καύσιμα, μπορεί να εντοπίσει το πιο συμφέρον πρατήριο καυσίμων και ειδικά αν το “γεμίσει” στην ημέρα που έχουν την εβδομαδιαία προσφορά να εξοικονομήσει σημαντικό ποσό χρημάτων.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.