Καινοτόμο σύστημα κλιματισμού από τη Hyundai (+video)

Ένα νέο σύστημα κλιματισμού έρχεται από τη Hyundai που υπόσχεται ένα φιλικότερο περιβάλλον για τους επιβάτες. Δείτε τις λειτουργίες του...

Βρείτε μας στο

Τρεις πολύ ενδιαφέρουσες καινοτομίες φέρνει το νέο σύστημα κλιματισμού της Hyundai. Σύντομα θα περάσει σε εφαρμογή στη γκάμα της ίδιας εταιρείας, αλλά και σε μοντέλα των Kia και Genesis.

Διαβάστε επίσης: Χειροκίνητο σασμάν χωρίς πεντάλ συμπλέκτη γίνεται; Η Hyundai λέει ναι!

Σύμφωνα με την κορεάτικη φίρμα, υπάρχουν τρεις βασικοί πυλώνες που προσφέρουν αναβαθμισμένη εμπειρία στους επιβάτες. Η πρώτη ονομάζεται «fine dust indicator». Πρόκειται για μία λυχνία που ανάλογα με την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου παίρνει διαφορετικό χρώμα.

fine dust indicator

Βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα του συστήματος κλιματισμού και η χρωματική παλέτα κυμαίνεται από μπλε (πολύ καλό) έως κόκκινο (πολύ κακό). Εννοείται πως υπάρχουν και οι ενδιάμεσες καταστάσεις με πράσινο (μέτριο) και πορτοκαλί (κακό). Το χρώμα διαμορφώνεται ανάλογα με τα μικροσωματίδια που ανιχνεύονται, ώστε ο οδηγός να γνωρίζει πόσο καθαρή είναι η καμπίνα και αν χρειάζεται να αντικαταστήσει το φίλτρο καμπίνας.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Hyundai Tucson 1.6D 48V Hybrid 136 PS 7-DCT 4WD 

Ο δεύτερος πυλώνας του νέου συστήματος κλιματισμού είναι η λειτουργία «after-blow». Πρόκειται για ένα σύστημα που ενεργοποιείται για 10 λεπτά έπειτα από την απενεργοποίηση του κλιματισμού. Στόχος του είναι να αφαιρέσει την υγρασία από το κύκλωμα ώστε να αποφευχθεί η εμφάνιση μούχλας που δημιουργεί δυσάρεστες οσμές. Αυτό γίνεται με χρήση του εξωτερικού αέρα, ενώ υπάρχει και αισθητήρας που απενεργοποιεί τη λειτουργία όταν η μπαταρία του οχήματος είναι σε χαμηλό επίπεδο.

after-blow

Για το τέλος αφήσαμε τη λειτουργία «multi-air mode». Πέρα από τους γνωστούς αεραγωγούς, υπάρχουν μικροσκοπικές οπές σε διάφορα σημεία του οχήματος. Έτσι, ο αέρας εισέρχεται σε όλη την καμπίνα χωρίς τα έντονα ρεύματα που έχουμε συνηθίσει. Η συγκεκριμένη λειτουργία δημιουργεί πολύ πιο φιλικό περιβάλλον, ενώ η συνολική παροχή του αέρα παραμένει στα ίδια επίπεδα.

multi-air mode

Επίσημες πληροφορίες από το Hyundai Motor Group σχετικά με το πότε θα δούμε το νέο σύστημα κλιματισμού και σε ποια μοντέλα θα κάνει το ντεμπούτο του δεν υπάρχουν για την ώρα.