Κατασκοπεία: Το Lada Niva επιστρέφει (+video) [2020]

Το Lada Niva εδώ και καιρό ακούμε πως θα αποκτήσει αντικαταστάτη αλλά ο κορωνοϊός ίσως πάει τα σχέδια των Ρώσων πίσω... Ας δούμε πως θα μπορούσε να μοιάζει.

Βρείτε μας στο


Το Lada Niva έκανε την παρθενική του εμφάνιση το 1977 και από τότε κυκλοφορεί λίγο πολύ ίδιο με αλλαγές στα σημεία προκειμένου να εκσυγχρονιστεί. Βέβαια η επίσημη διάθεσή του στην χώρα μας έχει σταματήσει εδώ και χρόνια, υπάρχει όμως αρκετά μεγάλο μέρος του κοινού που ενδιαφέρεται για το ρώσικο off roader.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα από τη Ρωσία, το νέο Lada Niva είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει το 2021 (αυτά βέβαια τα σχέδια υπήρχαν προ κορωνοϊού) ως ένα ικανότατο εκτός δρόμου αυτοκίνητο, το οποίο θα σέβεται εμφανισιακά το παρελθόν του, ενώ θα καλύπτει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας και ρύπων, ώστε να κυκλοφορήσει και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Βασισμένος ακριβώς σε αυτές τις πληροφορίες ο ανεξάρτητος σχεδιαστής και δημιουργός ψηφιακών μοντέλων Dennis Ponyatov δημιούργησε αυτές τις εικόνες που μπορούμε να δούμε και πιο κάτω, στις οποίες μας αποκαλύπτει πως θα μπορούσε να μοιάζει το νέο Lada Niva στην έκδοση California (τα αρχικά renderings έγιναν το 2016).

Όπως φαίνεται λοιπόν το νέο Lada Niva θα εξακολουθήσει να έχει μικρό μεταξόνιο, το αμάξωμά του θα είναι τετράπορτο (με κρυμμένες τις πίσω χειρολαβές), τα φτερά του θα είναι τονισμένα, θα υπάρχει διχρωμία στο αμάξωμα (με διαφορετικό χρώμα για την οροφή), η οροφή θα έχει μία μικρή κλίση και τα φώτα θα είναι LED και στα τέσσερα άκρα.

Δυστυχώς, παραπάνω τεχνικές λεπτομέρειες δεν υπάρχουν για το ρώσικο μοντέλο, παρόλα αυτά δεν αποκλείεται να το δούμε με μοτέρ της κοινοπραξίας Renault-Nissan, η οποία να θυμίσουμε πως κατέχει ποσοστό 67,61% της ρώσικης AvtoVaz, στην οποία ανήκει η Lada, ενώ θα είναι φυσικά τετρακίνητο.

Πηγή: https://www.behance.net/gallery/63294007/Lada-4×4-Niva-California-FanArt-video

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr