Kosmocar-Ducati: Ημερίδα επιμόρφωσης Εκπαιδευτών Σχολών Οδηγών

Η Kosmocar-Ducati ήταν χορηγός ημερίδας επιμόρφωσης Εκπαιδευτών Σχολών Οδηγών, με στόχο την εμβάθυνση στην ασφαλή οδήγηση στην καθημερινή χρήση.

Βρείτε μας στο

Η Kosmocar-Ducati ήταν ο χορηγός της ημερίδας επιμόρφωσης Εκπαιδευτών Σχολών Οδηγών, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του Riding School, στο Πολυδένδρι Αττικής.

Δείτε επίσης:Σε ποια θέση τερμάτισε η ελληνική συμμετοχή στο Custom Ruble της Ducati

Η εκδήλωση είχε στόχο την ενίσχυση του επιπέδου γνώσεων των υποψήφιων οδηγών που ολοκληρώνουν τα μαθήματα για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, μέσω της επιμόρφωσης των εκπαιδευτών τους, με σκοπό την ακόμα πιο ασφαλή οδήγηση του δίκυκλου στον «πραγματικό κόσμο», την καθημερινότητα.

«Το ολοένα αυξανόμενο πάρκο δικύκλων στα μεγάλα αστικά κέντρα, αποδεικνύει τη δυναμική αυτής της αγοράς. Παρόλα αυτά η οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας εξακολουθεί να θεωρείται επικίνδυνη. Το φαινόμενο αυτό, μπορεί να αλλάξει εκπαιδεύοντας τους αναβάτες να οδηγούν με ασφάλεια και σεβασμό προς τους άλλους οδηγούς. Η οδηγική παιδεία ξεκινάει από τις Σχολές Οδηγών και εμείς ως Ducati επιθυμούμε με την ενέργεια αυτή να αναπτύξουμε περεταίρω τις ικανότητες οδήγησης των Εκπαιδευτών Σχολών Οδηγών και να τους βοηθήσουμε να εντάξουν νέες τεχνικές & μεθόδους, στον τρόπο εκπαίδευσης των νέων οδηγών, με στόχο την ασφαλή οδήγηση» δήλωσε ο κ. Γιάννης Μυτιληνάκης, Εμπορικός Διευθυντής Ducati.

Οι εκπαιδευτές των σχολών οδηγών παρακολούθησαν το 1ο επίπεδο του Ducati Riders Academy (DRA-1), που εξασφαλίζει ότι οι οδηγοί θα έχουν πάντα τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας τους, εκμηδενίζοντας τον κίνδυνο πτώσης ή ατυχήματος. Εισηγητής ήταν ο “δικός μας” Θανάσης Χούντρας, Προπονητής Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΓΓΑ) και ιδρυτής του Riding School, της πρότυπης Ακαδημίας Ασφαλούς Οδήγησης, που βρίσκεται στο 32o χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας.

Σε ρόλο μαθητών οι συνολικά 23 Εκπαιδευτές Οδηγών (21 άνδρες και 2 γυναίκες), από την Ένωση Εκπαιδευτών Αθήνας & το Σωματείο Εκπαιδευτών Πειραιά & Δυτικής Αττικής.
Η ημερίδα είχε διάρκεια 8 ωρών και περιλάμβανε τόσο θεωρητική όσο και πρακτική εκπαίδευση. Σημείωσε απόλυτη επιτυχία καθώς το 100% των Εκπαιδευτών Οδηγών που συμμετείχαν δήλωσαν ότι «αισθάνθηκαν ασφαλέστεροι οδηγοί και με ιδιαίτερα διευρυμένες γνώσεις στα μυστικά της ασφαλούς οδήγησης μετά το πέρας της εκπαίδευσης». Τόνισαν δε την πρόθεσή τους να συνεχίσουν και σε επόμενο επίπεδο, ενώ θα σύστηναν την ημερίδα σε φίλο ή γνωστό.

Σε θεσμικό επίπεδο, στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και ο κ. Νίκος Γρέντζελος, Πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Δυτικής Αττικής & Α΄ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Χορηγός επικοινωνίας ήταν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr