“Εμφύλιος” μεταξύ Lamborghini Urus, Aventador και Huracan (+video)

Μπορεί ένα SUV, ακόμα κι αν αυτό είναι η Lamborghini Urus, να ακολουθήσει supercars επιπέδου Aventador; Η απάντηση στο video που ακολουθεί...

Βρείτε μας στο

Όλα τα μοντέλα της Lamborghini είναι πανίσχυρα και γρήγορα, με το SUV της να μην αποτελεί εξαίρεση. Σε αυτό το video θα δούμε, όμως, αν η Lamborghini Urus μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό των κορυφαίων Aventador SV Roadster και Huracan Performante.

Διαβάστε επίσης: Σκάφος 4.000 ίππων με υπογραφή της Lamborghini 

Στην περίπτωση της Lamborghini Urus, κάτω από το καπό έχουμε έναν twin-turbo V8 κινητήρα χωρητικότητας 4,0 λίτρων. Αποδίδει 650 ίππους και 850 Nm ροπής, ενώ οι Ιταλοί αναφέρουν ότι τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα. Μεγαλύτερο μειονέκτημα έναντι των έτερων δύο «ταύρων» είναι το αυξημένο βάρος που αγγίζει τους 2,2 τόνους.

Ακριβώς δίπλα της, όπως θα δείτε στο video του «carwow», στάθηκε ο δυσκολότερος αντίπαλος που δεν είναι άλλος από την Aventador SV Roadster. Η συγκεκριμένη έκδοση εξοπλίζεται με έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,5 λίτρα, ο οποίος αποδίδει 740 ίππους και 690 Nm ροπής.

Διαβάστε επίσης: Lamborghini Urus «ταπεινώνει» το Audi RS6 (+video)

Για το τέλος αφήσαμε την Lamborghini Huracan Performante, η οποία έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει εντός πίστας και στην προκειμένη περίπτωση είναι η ελαφρύτερη με μόλις 1.382 κιλά. Αποδίδει 631 ίππους και 601 Nm ροπής από έναν επίσης ατμοσφαιρικό V10 χωρητικότητας 5,2 λίτρων.

Η συγκριτική δοκιμή που θα δείτε στο video που ακολουθεί περιλαμβάνει εκκίνηση από στάση, rolling start (δηλαδή επιτάχυνση με το αυτοκίνητο να βρίσκεται ήδη εν κινήσει -στη συγκεκριμένη περίπτωση με 80 χλμ./ώρα) και επιβράδυνση. Ώρα να δούμε ποιος ταύρος θα επικρατήσει!