Σκάφος 4.000 ίππων με υπογραφή της Lamborghini

Η Lamborghini συμμετείχε για πρώτη φορά στην εξέλιξη σκάφους, ιδού το αποτέλεσμα. Δε νομίζω να περιμένατε κάτι λιγότερο από 4.000 ίππους;

Βρείτε μας στο

Για τους περισσότερους από εμάς, η αγορά ενός supercar της Lamborghini θα παραμείνει ένα άπιαστο όνειρο, πόσο μάλλον ενός superyatch που φέρει στοιχεία της ιταλικής φίρμας. Ωστόσο πλέον υπάρχει αυτή η επιλογή και σύντομα θα είναι διαθέσιμη.

Vanqraft VQ16: Ένα σκάφος σαν… jet ski

Ο λόγος για το «Tecnomar for Lamborghini 63», αυτό είναι το πλήρες όνομα του σκάφους που βλέπετε. Δημιουργήθηκε έπειτα από συνεργασία της ιταλικής φίρμας με την «The Italian Sea Group», η οποία ειδικεύεται σε τέτοιου είδους κατασκευές. Το αποτέλεσμα είναι ένα σκάφος 19,2 μέτρων και ο αριθμός 63 παραπέμπει στη χρονολογία που «γεννήθηκε» η Lamborghini.

Το Tecnomar εξοπλίζεται με δύο κινητήρες πετρελαίου της MAN, οι οποίοι είναι V12 και η χωρητικότητα τους καθενός αγγίζει τα 24 λίτρα. Η συνολική ισχύς φτάνει στους 4.000 ίππους, με αποτέλεσμα το σκάφος των 24.000 κιλών να μπορεί να κινηθεί με τη μέγιστη ταχύτητα των 111 χλμ./ώρα (60 κόμβοι).

Έμπνευση για την σχεδίαση αποτέλεσε η πρώτη υβριδική Lamborghini που δεν είναι άλλη από την Sián FKP 37. Επιπλέον, στο πιλοτήριο υπάρχουν εξαρτήματα που έρχονται απευθείας από το εργοστάσιο της ιταλικής φίρμας, όπως για παράδειγμα το τιμόνι και το κουμπί ενεργοποίησης των κινητήρων.

Το Tecnomar for Lamborghini 63 θα διατεθεί σε μόλις 63 αντίτυπα και οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν από την επόμενη χρονιά. Για τους ελάχιστους που ενδιαφέρονται για την τιμή, αξίζει να αναφέρουμε ότι θα ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.