Μ. Βρετανία: Ford Ranger Raptor και Focus ST βάφονται στα «μπλε»

Με σκοπό να ενταχθούν στον βρετανικό αστυνομικό στόλο τα Ford Ranger Raptor και Focus ST απέκτησαν ειδικές εκδόσεις ακριβώς γι αυτό το λόγο.

Βρείτε μας στο


Η βρετανική Αστυνομία θέλει να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της εκτός αλλά και εντός δρόμου και γι αυτό το λόγο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση αξιολόγησης των δυο ειδικών εκδόσεων των Ford Ranger Raptor και Focus ST αντίστοιχα.

Όπως και οι υπόλοιπες ειδικές εκδόσεις της Ford για την βρετανική αγορά έτσι και τα συγκεκριμένα Ford Ranger Raptor και Focus ST προετοιμάστηκαν ειδικά από την ομάδα Special Vehicle Preparation της εταιρίας που εδρεύει στο Essex.

Η πρώτη που θα δοκιμάσει το σκληροτράχηλο Ranger Raptor είναι η Αστυνομία της Νότιας Ουαλίας. H αντυνομική έκδοση του pick up της Ford, πέρα από τα χρώματα, τον ασύρματο, τον απαραίτητο φάρο και τα λοιπά φωτιστικά σώματα, φέρει και βελτιωμένη ανάρτηση που προέρχεται από την FOX. Παράλληλα στον στάνταρ εξοπλισμό του βλέπουμε και το πρόγραμμα Baja desert race που αυξάνει ακόμη περισσότερο τις ήδη διευρυμένες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου που προσφέρει.

Ford Ranger Raptor, Focus ST UK Police 2019

Αυτά για την εκτός δρόμου πάταξη του εγκλήματος. Για την άσφαλτο η βρετανική Αστυνομία βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αξιολόγησης μιας ανάλογης έκδοσης του Focus ST, για την οποία προς το παρόν γνωρίζουμε ακόμη λιγότερα. To Focus ST φαντάζει ωστόσο ως ιδανικό συμπλήρωμα για τον στόλο των Βρετανών δίπλα στο pick up της εταιρίας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην ακόλουθη gallery.