Μ.Βρετανία: Στη μάχη του COVID-19 οι κατασκευαστές με παραγωγή εξοπλισμού

Την συμβολή των κατασκευαστών στην αντιμετώπιση του COVID-19 ζήτησε η βρετανική κυβέρνηση με την κατασκευή ιατρικού εξοπλισμού για την υποστήριξη των ασθενών.

Βρείτε μας στο
Κορονοϊόσ COVID-19 κατασκευατές Μ.Βρετανία

Να θυμίσουμε πως οι Βρετανοί έχουν διαλέξει έναν διαφορετικό δρόμο στην αντιμετώπιση του COVID-19 που περιλαμβάνει λιγότερο αυστηρά και εθελοντικά επί της ουσίας μέτρα για τους πολίτες της και την αντιμετώπιση της εξάπλωσης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με αναφορά του ευρωπαϊκού Automotive News η βρετανική κυβέρνηση έχει έρθει ήδη σε επαφή με κατασκευαστές εξετάζοντας το ενδεχόμενο παραγωγής απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού, στον οποίο περιλαμβάνονται και νοσοκομειακοί αναπνευστήρες, για την υποστήριξη της αναπνοής των ασθενών.

Η βρετανική κυβέρνηση φέρεται να ήρθε σε συζήτηση με τους κατασκευαστές για το παραπάνω ενδεχόμενο μεταξύ άλλων με τις Ford, Honda, PSA και Laguar Land Rover με την τελευταία να επιβεβαιώνει την προσέγγιση από τη μεριά της κυβέρνησης.

“Ως βρετανική εταιρία, φυσικά, θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να υποστηρίξουμε τις κοινότητες μας σε αυτές τις πρωτόγνωρες περιστάσεις”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας στο Automotive News, ενώ η Ford εξετάζει επίσης την συγκεκριμένη πρόταση. Εκπρόσωπος της Honda δήλωσε επίσης ότι ζητήθηκε από την εταιρία να εξετάσει το σενάριο παραγωγής αναπνευστήρων στο εργοστάσιο της.

Τα υπερσύγχρονα εργοστάσια των κατασκευαστών αυτοκινήτου στη Γηραιά Ήπειρο θα μπορούσαν να παράγουν σχεδόν οτιδήποτε, σχεδόν από την αρχή. Αυτό ωστόσο δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη ενώ θα χρειαστεί χρόνος για να δημιουργηθούν και νέες εφοδιαστικές αλυσίδες με εξαρτήματα να έρχονται από εταιρίες του συγκεκριμένου κλάδου. Πώς θα γίνει αυτό και υπό ποιο καθεστώς, τη στιγμή μάλιστα που η ζήτηση για νέους νοσοκομειακούς αναπνευστήρες έχει εκτοξευθεί σε όλο τον κόσμο.

Απαιτεί παράλληλα και σημαντικές τροποποιήσεις στις γραμμές παραγωγής και στις πρέσσες των εργοστασίων που δεν είχαν προβλεφθεί αρχικά για την παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού, αλλά και χρόνο για τις δοκιμές του εξοπλισμού που θα κατασκευαστεί έτσι ώστε να πληροί τα όποια ιατρικά και υγειονομικά στάνταρ.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr