Μας αγαπά ή δεν μας αγαπά;

Βρείτε μας στο

Η συμπεριφορά του Lewis Hamilton μετά το τέλος του βρετανικού Grand Prix συζητήθηκε πολύ. Ο Martin Brundle, όμως, προτάσσει τα στήθη του και τον υπερασπίζεται.

Στον πρωταθλητή χρεώθηκε – για άλλη μία από τις πάμπολλες φορές – αλαζονεία. Περιφρόνηση προς το κοινό που, κατεξοχήν στην πατρίδα του, τον αποθεώνει. Και βέβαια αδυναμία να διαχειριστεί την ήττα. Το ζήτημα διογκώθηκε υπέρμετρα και η χιονοστιβάδα των επικρίσεων εις βάρος του Lewis σχεδόν καταπλάκωσε στο διάβα της την εξαιρετική του εμφάνιση στη συγκεκριμένη κούρσα.

Ωστόσο, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να λάβει υπόψη του κάποιος την «υπεράσπιση»: Ο Martin Brundle, ο πρώην πιλότος που γνώρισε τη δόξα όχι οδηγώντας, αλλά σχολιάζοντας το πώς οδηγούν άλλοι, κατέθεσε τη δική του άποψη για το τι πραγματικά συνέβη στο Silverstone με τον Lewis Hamilton. Και μάλλον κλονίζει όσους έσπευσαν να στήσουν στο εδώλιο τον πρωταθλητή. «Όσα λένε από εδώ κι από εκεί για τον Lewis είναι ανοησίες», γράφει ο Brundle ξεκινώντας την τοποθέτησή του, θα έλεγε κανείς, σπινάροντας με τέρμα γκάζι.

Κατόπιν όμως εξηγεί: «Είχα το προνόμιο να πάρω συνέντευξη από τον Hamilton μετά τις κατατακτήριες δοκιμές. Πήρε την pole position και πανηγύριζε σαν τρελός. Πετάχτηκε έξω από το μονοθέσιο, χαιρέτησε το κοινό και πριν βγάλει κράνος και μπαλακλάβα είχε εμένα απέναντί του να του βάζω το μικρόφωνο μπροστά στο πρόσωπό του. Ο τύπος έτρεμε ολόκληρος από τα συναισθήματα, την ανάταση και την αδρεναλίνη. Κι όμως, μοιράστηκε την εμπειρία του με εμάς, κάτι για το οποίο θα του είμαι για πάντα ευγνώμων. Με δεδομένη την απίστευτα επιτυχημένη καριέρα του ως τώρα, μου έκανε εντύπωση το πώς πανηγύριζε την pole position, σαν να είχε ξεχωριστή σημασία για εκείνον. Τα είχε δώσει όλα για να νικήσει τις Ferrari και τους δύο παγκόσμιους πρωταθλητές της και τα είχε καταφέρει για λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου».

Ο Martin Brundle είναι Βρετανός και είναι πρώην οδηγός, επομένως έχει δύο πολύ καλούς λόγους να μην ρίξει και αυτός το ανάθεμα στον Hamilton επειδή απέφυγε τις πρώτες συνεντεύξεις μόλις τελείωσε ο αγώνας. «O Lewis ήταν απογοητευμένος επειδή δεν κέρδισε το Grand Prix της πατρίδας του, επειδή νικήθηκε από μια Ferrari, επειδή έπεσε πίσω στην κατάταξη, επειδή η ομάδα του δεν τον κάλεσε στα pits ενόσω στην πίστα γύριζε το αυτοκίνητο ασφαλείας. Για όλα αυτά αποφάσισε να μείνει μόνος του για λίγο. Ήταν όμως ήρεμος και ευγενικός όταν τον συνάντησα πριν ανέβει στο βάθρο των νικητών». Κάποιοι, βέβαια, συνεχίζουν να μαδούν τη μαργαρίτα απαιτώντας «αγάπη άνευ όρων» από τον Lewis Hamilton. Και, μάλλον, από οποιονδήποτε άλλον.