Μισό εκατομμύριο Nissan LEAF (+video)

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Nissan, παραδόθηκε στον τυχερό του ιδιοκτήτη στη Νορβηγία, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας EV.

Βρείτε μας στο

H φετινή Παγκόσμια Ημέρα EV είχε ξεχωριστό χαρακτήρα για τη Nissan, καθώς σηματοδότησε την παραγωγή του 500.000ού LEAF, του πρώτου παγκοσμίως αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μαζικής παραγωγής.

Διαβάστε εδώ την δοκιμή του Nissan LEAF 

Το ορόσημο επιτεύχθηκε στο εργοστάσιο της Nissan, στο Sunderland της Αγγλίας, σχεδόν μια δεκαετία μετά την πρώτη πώληση του μοντέλου. Από τότε, το εργοστάσιο έχει κατασκευάσει περισσότερα από 175.000 LEAF.

Το 500.000ό LEAF, αυτό βρήκε τον τυχερό ιδιοκτήτη του στην Maria Jansen, στη Νορβηγία. «Ο σύζυγός μου και εγώ επιλέξαμε να αγοράσουμε ένα Nissan LEAF το 2018 και το λατρέψαμε», είπε η Jansen. «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που γινόμαστε οι υπερήφανοι ιδιοκτήτες του 500.000ού Nissan LEAF. Αυτό το αυτοκίνητο ανταποκρίνεται πραγματικά στις ανάγκες μας με μεγάλη αυτονομία και βελτιωμένες τεχνολογίες. ”

Το LEAF προσφέρει σε οδηγό και επιβαίνοντες προηγμένες τεχνολογίες για τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας, άνεσης και ελέγχου στο δρόμο. Σε αυτές περιλαμβάνεται και το βραβευμένο ProPILOT, ένα σύστημα “hands-on, eyes-on” που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να σταματήσει, να επανεκκινήσει και να παραμείνει στο κέντρο της λωρίδας του, όπως και η τεχνολογία του e-Pedal για οδήγηση με ένα πεντάλ.

Με περισσότερα από 14,8 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα χωρίς καυσαέρια από το 2010, οι ιδιοκτήτες των LEAF σε όλο τον κόσμο έχουν βοηθήσει στην αποτροπή περισσότερων από 2,4 δισεκατομμυρίων κιλών εκπομπών CO2.

Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων περιορισμών λόγω της πανδημίας, η ποιότητα του αέρα βελτιώθηκε σε όλο τον κόσμο λόγω της μείωσης των εκπομπών CO2. Στην Ευρώπη, μελέτες δείχνουν ότι το 68% των ανθρώπων υποστηρίζουν την λήψη μέτρων για την αποτροπή της επιστροφής σε προηγούμενα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

«Κατά τη διάρκεια των lockdowns, oι καταναλωτές κατάλαβαν πως είναι να ζεις σε καθαρή ατμόσφαιρα και με μειωμένη ηχορύπανση», δήλωσε η Helen Perry, επικεφαλής ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων και συναφών υποδομών της Nissan Europe. «Τώρα περισσότερο από ποτέ, αναζητούν θετικά βήματα προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον και το Nissan LEAF συμβάλλει σε αυτές τις προσπάθειες».

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr