Νέα Bugatti Bolide και 0-500 χλμ./ώρα σε πόσο!; (+video)

Η πιο ακραία Bugatti που έχουμε δει μέχρι σήμερα είναι η νέα Bolide με νούμερα επιδόσεων που θυμίζουν πραγματικό πύραυλο.

Βρείτε μας στο

Μετά το teaser με το διαστημικό σε εμφάνιση πίσω μέρος της, η Bugatti προχώρησε στην επίσημη αποκάλυψη της Bolide, μιας νέας “πειραματικής μελέτης”, μιας πραγματικής βολίδας που αποτελεί τη μέχρι στιγμής πιο ακραία έκφραση των hypercars των Γάλλων έχοντας στα σωθικά της τον περαιτέρω βελτιωμένο W16 κινητήρα των οχτώ λίτρων με τα τέσσερα τούρμπο.

Όλο το αυτοκίνητο που μπορεί να κυκλοφορήσει μόνο σε περιβάλλον πίστας, δημιουργήθηκε γύρω από αυτό το μοτέρ και το σύστημα μετάδοσης-κίνησης με στόχο την απόλυτη Bugatti για trackdays, πιο ισχυρή και πιο ελαφριά από ποτέ. Οι Γάλλοι αναφέρουν παράλληλα ότι η Bolide πληροί τις προδιαγραφές ασφάλειας της FIA χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι μπορεί να λάβει μέρος σε κάποιον από τους υπάρχοντες αγώνες-πρωταθλήματα.

Διαβάστε επίσης: Shaman 8X8,το τετραξονικό που κινείται και στη θάλασσα

Η εκτεταμένη δουλειά που έχει γίνει στο αμάξωμα ύψους μόλις 955 χλστ. ώστε να μειωθεί το βάρος όσο το δυνατό περισσότερο και να περιοριστεί στα 1.240 κιλά, σε συνδυασμό με την απόδοση του μοτέρ που έχει ανέβει στους 1.850 ίππους μας δίνουν μια αναλογία 0,67 κιλών/ίππο. Στα 1.850 Nm ανέρχεται και η ροπή με τις αλλαγές στο μοτέρ να εστιάζονται στην εισαγωγή και εξαγωγή, στους τέσσερις νέους υπερσυμπιεστές αλλά και τη βελτίωση των κυκλωμάτων λίπανσης και ψύξης. Το αυτόματο κιβώτιο έχει επτά σχέσεις και η ισχύς φτάνει και στους τέσσερις τροχούς. Η Bolide έχει μήκος 4.756 χλστ. και πλάτος 1.998 χλστ. με το μεταξόνιο της να φτάνει στα 2.750 χλστ.

Οι σχεδιαστές και μηχανικοί της εταιρίας χρησιμοποίησαν ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή χωρίς φειδώ για την κατασκευή του ανθρακονημάτινου μονοκόκ αμαξώματος και των υπόλοιπων εξαρτημάτων και περιφερειακών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι βίδες που έχουν κατασκευαστεί όλες από τιτάνιο αλλά και πολλά εξαρτήματα που έχουν κατασκευαστεί από κράμα τιτανίου αεροπορικού τύπου, όλα με χρήση 3D εκτυπωτή.

Τα 2,17 δευτερόλεπτα που χρειάζεται η Bolide για ολοκληρώσει τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα μόνο έκπληξη δεν προκαλούν βάσει της δύναμης που παράγει ο τεράστιος 16κύλινδροες κινητήρας της Η ανάσα αρχίζει να κόβεται από τα 4,36 δεύτερα που χρειάζεται το γαλλικό hypercar για να φτάσει στα 200 χλμ./ώρα από στάση και το στόμα μένει ανοιχτό και στις υπόλοιπες επιδόσεις που ανακοινώνει η Bugatti: 0-300 χλμ./ώρα σε 7,37 δευτερόλεπτα, 12,08 δεύτερα για τα 0-400 χλμ./ώρα με highlight στα μόλις 20,16 δευτερόλεπτα για τα 500 χλμ./ώρα από στάση…

Διαβάστε επίσης: Η στιγμή που κρατάς το ακριβότερο κλειδί του κόσμου…

Η Bugatti δεν ανακοινώνει την ακριβή τελική της 4κίνητης Bolide λέγοντας μόνο ότι βρίσκεται “αρκετά ψηλότερα από τα 500 χλμ./ώρα. Μας δίνει ωστόσο και μια πολύ καλή εικόνα και για τη δύναμη των φρένων της με 24,64 δεύτερα για τη διαδικασία 0-400-0 χλμ./ώρα και 33,62 δεύτερα για τα 0-500-0 χλμ./ώρα.

Η Bolide ως ένα τέρας που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για χρήση στην πίστα έχει την ικανότητα να διαλύει τα χρονόμετρα και να κατατροπώνει τους αντιπάλους της σχεδόν από οποιαδήποτε κατηγορία και αν προέρχονται. Η Bugatti ανακοινώνει έναν άκρως εντυπωσιακό ανεπίσημο χρόνο για την Πράσινη Κόλαση του Nurbirgring με το χρονόμετρο να σταματά στο 5:23:1, ένας χρόνος που απέχει λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα από το απόλυτο επίσημο ρεκόρ όλων των εποχών των 5:19:546 που πέτυχε η αγωνιστική Porsche 919 Hybrid Evo το 2018, λίγο πριν τη “συνταξιοδότηση” της. Βέβαια ο παραπάνω χρόνος προκύπτει από εξομοιωτή και μένει να δούμε αν η Bugatti δοκιμάσει να σπάσει το ρεκόρ στην Πράσινη Κόλαση και στην πραγματικότητα.

Για να φτάσει σε αυτούς τους χρόνους το αεροδυναμικό πακέτο του γαλλικού hypercar παράγει συνολική κάθετη δύναμη που φτάνει στους 2,6 τόνους στα 320 χλμ./ώρα -1.800 κιλά στο πίσω και 800 κιλά στον εμπρός άξονα. Σύμφωνα με τη Bugatti η Bolide μέσασ σε μια στροφή μπορεί να φτάσει έως και τα 2,8 G, με τη δουλειά που έχει γίνει στον κεντρικά τοποθετημένο αεραγωγό στην οροφή της να εντυπωσιάζει. Ο αεραγωγός φέρει ένα ενεργό σύστημα διαχείρισης της αεροδυναμικής του απόδοσης με… φυσαλίδες που φουσκώνουν στις υψηλές ταχύτητες (!) και συμβάλλουν στην εξομάλυνση του αέρα που φτάνει στην τεράστα και ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή.

Διαβάστε επίσης – Renault Turbo: Ο Κώστας Στεφανής οδηγεί την ιστορία!

Από σφυρήλατο μαγνήσιο είναι οι ζάντες των 18 ιντσών που ζυγίζουν μόλις 7,4 και 8,4 κιλά αντίστοιχα, τα δισκόφρενα των 380 χλστ. είναι κεραμικά και φέρουν και επίστρωση, ενώ συνδυάζονται με δαγκάνες έξι εμβόλων. Τα ελαστικά έχουν πλάτος 340 χλστ. και 400 χλστ. εμπρός και πίσω αντίστοιχα, σημαντικά μεγαλύτερο και στις δύο περιπτώσεις έναντι της Chiron.

H Bolide φέρει παράλληλα σύστημα ανύψωσης με αέρα, αντίστοιχο με εκείνο των αγωνιστικών που λαμβάνουν μέρος σε αγώνες αντοχής και κάνει έτσι ευκολότερη την αλλαγή των ελαστικών της. Προς το παρόν δεν υπάρχει αναφορά στην τιμή της Bolide ούτε πόσα αντίτυπα θα κατασκευάσει η Bugatti για τα οποία λογικά θα γνωρίζουμε περισσότερα όταν προκύψει έμπρακτο ενδιαφέρον…

Δείτε περισσότερα για τις εντυπωσιακές λεπτομέρειες της νέας Bugatti Bolide και ακούστε τη στο αναλυτικό αλλά σύντομο video που ακολουθεί.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr