Νέο BMW iDrive πιο “έξυπνο” από ποτέ

Η νέα γενιά BMW iDrive φέρνει αυτοκίνητο, οδηγό και επιβάτες πιο κοντά με τον υπόλοιπο κόσμο δείχνοντας παράλληλα το μέλλον των Βαυαρών στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
bmw idrive 2021

Με νέο λειτουργικό BMW Operating System 8, μία νέα γενιά οθονών, χειριστηρίων αφής αλλά και λογισμικού το νέας γενιάς BMW iDrive θα επεκταθεί σταδιακά σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων της γερμανικής εταιρίας, κάνοντας το ντεμπούτο του αργότερα στην BMW iX ενώ θα ακολουθήσει η BMW i4.

Το iDrive αναμένεται να είναι το κεντρικό λειτουργικό κανάλι αλληλεπίδρασης ανθρώπου/μηχανής και με τη δημιουργία του οι άνθρωποι της BMW στόχευσαν στην επίτευξη διάδρασης μέσω διαλόγου με φυσική γλώσσα και λειτουργίες αφής μέσω του BMW Curved Display. Ας το γνωρίσουμε καλύτερα.

Διαβάστε επίσης – BMW i4: Ηλεκτρική δύναμη με 530 ίππους και αυτονομία έως 590 χλμ. (+video)


Το νέο BMW iDrive επεξεργάζεται συνεχώς μία μεγάλη ποσότητα αυτοπαραγόμενων δεδομένων, διαδικτυακές πληροφορίες και πληροφορίες από το στόλο οχημάτων του BMW Group για την υλοποίηση των επιθυμιών του οδηγού. Το BMW ID ανοίγει το δρόμο για ακόμα μεγαλύτερη εξατομίκευση. Το σύστημα αναγνωρίζει επαναλαμβανόμενες καταστάσεις, μαθαίνει από αυτές και υποδεικνύει πώς οι λειτουργίες μπορούν να ενεργοποιούνται ανάλογα. Χάρη στο Remote Software Upgrade, το νέο BMW iDrive βελτιώνεται μέσω τακτικών over-the-air (ΟΤΑ) ενημερώσεων και ενσωμάτωσης πρόσθετων λειτουργιών, ώστε να είναι πάντα επικαιροποιημένο.

Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του iDrive, η πιο χαρακτηριστική νέα προσθήκη στα φυσικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου είναι το BMW Curved Display, που περιλαμβάνει την απεικόνιση πληροφοριών και χειριστηρίων αφής. Αυτή η κυρτή οθόνη αποτελεί μία φουτουριστική εκδοχή του παραδοσιακού οδηγοκεντρικού σχεδιαστικού προσανατολισμού του cockpit των μοντέλων της BMW. Είναι σαφώς κεκλιμένο προς τον οδηγό για λόγους εργονομίας κάνοντας το διαισθητικό έλεγχο μέσω αφής ακόμα πιο άμεσο. Σε αυτό το νέο BMW Curved Display, το τμήμα της οθόνης ενδείξεων (12,3 ιντσών) και το τμήμα ελέγχου (14,9 ιντσών) συγχωνεύονται σε μια μονάδα.

Εφαρμόζοντας την αρχή “Act, Locate & Inform” (Δράσε, Εντόπισε και Ενημέρωσε), όλες οι πληροφορίες κατανέμονται με σαφήνεια στην οθόνη χωρίς περιττά στοιχεία. Χάρη στη λειτουργία φιλτραρίσματος (Pre-filtering) μόνο πληροφορίες σχετικές με την οδηγική κατάσταση εμφανίζονται, σε σημεία όπου γίνονται άμεσα αντιληπτές από τον οδηγό.

Διαβάστε επίσης: H BMW θα παράγει ατσάλι με ουδέτερο αποτύπωμα CO2!

Ο φωνητικός έλεγχος (Voice control) και η λειτουργία αφής της οθόνης ήταν η Νο.1 προτεραιότητα ως προς τις επιλογές χρήσης στη φάση εξέλιξης του νέου BMW iDrive, σύμφωνα με την BMW. Ο αριθμός μπουτόν και διακοπτών έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό σε σχέση με πριν. Την ίδια στιγμή, χειριστήρια για σχετικές και συχνές βασικές λειτουργίες παραμένουν στις θέσεις που ο οδηγός βρίσκει διαισθητικά. Τα πάνελ ελέγχου στην κεντρική κονσόλα και τον πίνακα οργάνων υιοθετούν μία νέα, καθαρή και μινιμαλιστική σχεδίαση. Το γνώριμο iDrive Controller είναι φυσικά το βασικό στοιχείο ελέγχου στην κεντρική κονσόλα.

Το αναβαθμισμένο BMW Intelligent Personal Assistant είναι ένας ψηφιακός βοηθός που μπορεί να επικοινωνεί με φυσικό διάλογο με τον οδηγό και τον συνοδηγό – σαν άνθρωπος προς άνθρωπο.

Με νέο λειτουργικό και εντυπωσιακά γραφικά
Η νέα γενιά του BMW iDrive φέρνει μία νέα σχεδιαστική γλώσσα για το BMW Operating System 8. Έντονα και εντυπωσιακά γραφικά, μοντέρνα χρώματα, φουτουριστικές υφές και σχήματα, υψηλή φωτεινότητα και η αλληλεπίδραση των αντανακλάσεων δημιουργούν μία εντυπωσιακή εμφάνιση. Την ίδια στιγμή, η διεπαφή χρήστη έχει βελτιστοποιηθεί για την παρουσίαση του κατάλληλου αριθμού πληροφοριών σε όλες τις περιπτώσεις με απλό και κατανοητό τρόπο.

Η απεικόνιση πληροφοριών στο κεντρικό οπτικό πεδίο του οδηγού εντυπωσιάζει με την ευμεγέθη επιφάνεια της οθόνης, με όλες τις οθόνες να έχουν πολύ υψηλή ανάλυση που φτάνει στα 200 ppi.

Οι άφθονες επιλογές εξατομίκευσης που διατίθενται για τις επιφάνειες ενδείξεων πίσω από το τιμόνι μπορούν να επιλέγονται γρήγορα και εύκολα μέσω των χειριστηρίων του τιμονιού. Το λειτουργικό σύστημα δύο αξόνων επιτρέπει πλοήγηση φιλική προς το χρήστη: Στην κάθετη λίστα μέσω του περιστροφικού χειριστηρίου, και στα διάφορα μενού μέσω οριζόντιων κλίσεων. Ο οδηγός μπορεί να επιλέγει ανάμεσα σε τρεις τύπους διάταξης και διαφορετικές εφαρμογές ενδείξεων (widgets) ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις του ή την εκάστοτε οδηγική κατάσταση – μέσω του αντίχειρα (χειρισμός ελέγχου) και με ελάχιστα στάδια ρυθμίσεων. Στη διάταξη Drive, οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιούν τη δυναμικά μεταβαλλόμενη επιφάνεια στο κέντρο της οθόνης πληροφοριών για την προβολή ατομικά επιλεγμένων πληροφοριών. Από την άλλη, η διάταξη Focus, έχει σχεδιαστεί για εξαιρετικά δυναμικές οδηγικές καταστάσεις. Αντίθετα, η διάταξη Gallery ελαχιστοποιεί σε μεγάλο βαθμό την απεικόνιση πληροφοριών, ώστε να απελευθερώνεται όσο το δυνατόν περισσότερος χώρος για περιεχόμενο μέσω των widgets. Για παράδειγμα, οι πληροφορίες για την πηγή πολυμέσων που χρησιμοποιείται τη συγκεκριμένη στιγμή, η απεικόνιση χαρτών ή οι παρεμβάσεις και ειδοποιήσεις από τα συστήματα υποστήριξης οδηγού παρουσιάζονται με ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες. Εναρμονισμένα χρωματικά, τρισδιάστατα animations – που γίνονται ακόμα πιο δυναμικά με τη χρήση φωτεινών αντανακλάσεων – προσδίδουν σε κάθε διάταξη έναν ξεχωριστό χαρακτήρα.

Τα widgets είναι διατεταγμένα σε μια συνεχή λωρίδα στην αρχική οθόνη. Το περιεχόμενο των widgets περιορίζεται στις απαραίτητες πληροφορίες και παρουσιάζεται ως ζωντανή εικόνα. Οι πιο συχνές λειτουργίες εμφανίζονται στα widgets και επομένως μπορούν να ενεργοποιούνται απευθείας μέσω αφής. Ο οδηγός μπορεί ελεύθερα να επιλέγει τα widgets που εμφανίζονται στην αρχική οθόνη και να διαμορφώνει τη σειρά τους. Την ίδια στιγμή, τα widgets μπορούν να αλλάζουν ως προς το περιεχόμενο χρησιμοποιώντας ρέουσες κινούμενες απεικονίσεις λιγότερων ή περισσότερων πληροφοριών, όπως απαιτεί η κατάσταση.

Φυσικός διάλογος με το BMW Intelligent Personal Assistant
Η νέα γενιά του BMW iDrive φέρνει πρόσθετες δεξιότητες για το BMW Intelligent Personal Assistant. Για να καταστήσουν ακόμα πιο προσωπική τη σχέση τους με τον ψηφιακό βοηθό, οι χρήστες μπορούν να δώσουν στο BMW Intelligent Personal Assistant ένα όνομα της επιλογής τους, το οποίο στη συνέχεια να χρησιμοποιούν ως ‘εντολή εκκίνησης’.

Χάρη σε μία ‘δεξαμενή’ δεδομένων και πληροφοριών, ο ψηφιακός βοηθός όχι μόνο έχει γίνει πιο έξυπνος, αλλά μπορεί να ενεργεί ανάλογα με τις συνθήκες. Μπορεί να λαμβάνει υπόψη την κατάσταση μέσα στο αυτοκίνητο και το περιβάλλον, όταν ‘σκέφτεται’ πότε και πώς θα επικοινωνήσει με όσους είναι στο αυτοκίνητο.

Ο προσωπικός βοηθός ακολουθεί τη σχεδιαστική αρχή της αθέατης τεχνολογίας (shy tech) ως προς το πώς και πού θα κάνει αισθητή την παρουσία του. Αν του μιλήσετε, θα εμφανιστεί με τη μορφή μιας ρέουσας κινούμενης απεικόνισης σε όλες τις οθόνες, χωρίς όμως να κρύβει τις σχετικές πληροφορίες. Το BMW Intelligent Personal Assistant μπορεί να ξεχωρίσει ποιος του μιλάει και εμφανίζεται στη σχετική περιοχή της οθόνης. Ένα widget σχεδιασμένο ειδικά για το BMW Intelligent Personal Assistant επιτρέπει ταχεία πρόσβαση σε άλλες ρυθμίσεις και υποδείξεις.

Το BMW Intelligent Personal Assistant θα μαθαίνει επίσης από νέες λειτουργίες και νέες μορφές έκφρασης, καθώς η εξέλιξη του BMW iDrive συνεχίζεται. Κάθε νέο στοιχείο θα ενσωματώνεται στο αυτοκίνητο μέσω απομακρυσμένων ενημερώσεων του λογισμικού.

Μεγαλύτερη εξατομίκευση μέσω του BMW ID
Με το νέο BMW iDrive, οι πελάτες έχουν περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης της εμπειρίας του χρήστη με βάση το BMW ID. Στο μέλλον, θα μπορούν να αποθηκεύουν ακόμα πιο εξατομικευμένες ρυθμίσεις στο BMW ID και να τις μεταφέρουν από όχημα σε όχημα. Μπορούν να δημιουργήσουν ένα PIN ή ένα BMW ID για ένα συγκεκριμένο κλειδί, ώστε να εμποδίζουν άλλους χρήστες του οχήματος να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα.

Όταν έχει φορτωθεί το BMW ID, ο οδηγός θα λάβει ένα προσωπικό χαιρετισμό που θα περιλαμβάνει την εξατομικευμένη φωτογραφία του προφίλ για το My BMW App. Μόλις το BMW ID ενεργοποιηθεί με το σχετικό κλειδί ή επιλέγοντας το BMW ID στο όχημα, υιοθετούνται αμέσως οι προσωπικές ρυθμίσεις.

Όταν ο οδηγός φτάσει σε απόσταση ενάμιση μέτρου, το όχημα ξεκλειδώνει ανεξάρτητα αν έχει το UWB κλειδί του ή ένα smartphone με BMW Digital Key Plus. Με το άνοιγμα μιας πόρτας ενεργοποιείται ο μηχανισμός υποβοήθησης εισόδου του καθίσματος αλλά και τα συστήματα θέρμανσης επιφανειών και τιμονιού. Ολόκληρη η επιφάνεια του BMW Curved Display γεμίζει από μια απεικόνιση υποδοχής σε στυλ BMW που υποδηλώνει και την εκκίνηση του συστήματος.

Οι προσωπικές ρυθμίσεις από το BMW ID φορτώνονται και δημιουργείται μία σύνδεση με το smartphone του οδηγού όταν εισέρχεται στο αυτοκίνητο. Εάν μία τηλεφωνική κλήση είναι σε εξέλιξη, μεταφέρεται χωρίς διακοπή στο μικρόφωνο και τα ηχεία του οχήματος. Στην οθόνη ελέγχου εμφανίζεται ένα παράθυρο υποδοχής με έναν προσωπικό χαιρετισμό και χρήσιμες υποδείξεις και πληροφορίες.

Ολοκληρωμένη οδηγική εμπειρία για τις αισθήσεις: My Modes
Το νέο στοιχείο My Modes προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία, προσαρμοσμένη στις προσωπικές προτιμήσεις του οδηγού. Τα My Modes είναι σχεδιασμένα για να ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις, από την όραση μέχρι την ακοή και την αφή. Μπορούν να επιλέγονται πολύ εύκολα μέσω φωνητικής εντολής ή από ένα ειδικό μπουτόν στην κεντρική κονσόλα.

Η αρχική έκδοση του My Modes θα συνδυάζει μέχρι δέκα διαφορετικές παραμέτρους στο όχημα. Στις παραμέτρους αυτές περιλαμβάνονται οι λειτουργίες του προηγούμενου driving experience mode, όπως έλεγχος συστήματος κίνησης και μετάδοσης, χαρακτηριστικά διεύθυνσης και ρυθμίσεις πλαισίου. Η ενεργοποιημένη διαμόρφωση υποδηλώνεται με αλλαγές στα εικαστικά στοιχεία που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τα My Modes, το στυλ και τη διάταξη των οθονών, και μία αλλαγή στο χρώμα της οθόνης που προσαρμόζεται στη ρύθμιση της εμπειρίας – όπως και ο κρυφός φωτισμός. Τα My Modes επηρεάζουν και την ακουστική εμπειρία, αφού αλλάζει ακόμα και ήχος του κινητήρα/μοτέρ.

Το νέο iDrive θα λανσαριστεί με τα Efficient, Sport και Personal Modes. Περισσότερα modes και λειτουργίες θα προστεθούν στο πλαίσιο της συνεχούς εξέλιξης του BMW iDrive στο μέλλον. Επίσης θα περιλαμβάνονται και modes που δεν θα σχετίζονται πρωτίστως με τον οδηγό ή την οδήγηση.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: [email protected]