Νέο εργοστάσιο της VW στην Τουρκία. Ποια μοντέλα θα κατασκευάζονται εκεί

Είναι πλέον επίσημο. Η Volkswagen θα κατασκευάσει το νέο της εργοστάσιο στην Τουρκία. Ας δούμε τι αλλάζει στην παραγωγή της και ποια μοντέλα θα κατασκευάζει σε αυτό.

Βρείτε μας στο

Προκειμένου η VW να απελευθερώσει χώρο από τα εργοστάσιά της για τον ερχομό της παραγωγής των ηλεκτρικών της μοντέλων σε γραμμές παραγωγής της σε Γερμανία και Τσεχία, θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στην Τουρκία τελικά. Εκεί θα μεταφέρει και την παραγωγή των μελλοντικών Volkswagen Passat και Skoda Superb, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η αξιόπιστη ευρωπαϊκή εφημερίδα Automotive News και η Bloomberg.

Το νέο εργοστάσιο θα είναι στην Manisa, 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Izmir, η λειτουργία του θα ξεκινήσει το 2022 και θα μπορεί να κατασκευάσει 300.000 αυτοκίνητα σε ετήσια βάση.

Συνολικά θα δημιουργηθούν περίπου 5.000 νέες θέσεις εργασίας (υπολογίζοντας και την απασχόληση που θα προκύψει από τους γύρω προμηθευτές).

Σύμφωνα με την VW επιλέχθηκε η Τουρκία για την κατασκευή του νέου της εργοστασίου, καθώς παρουσιάζει θετικές μακροοικονομικές συνθήκες, ενώ ο πληθυσμός της είναι στα επίπεδα της Γερμανίας.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα λειτουργήσει ως σταθμός εξαγωγής αυτοκινήτων σε άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.

Η Τουρκία επιλέχθηκε ανάμεσα σε χώρες όπως η Βουλγαρία, η Σερβία και η Ρουμανία, ενώ με τη νέα αυτή γραμμή παραγωγής, τα εργοστάσια της VW φτάνουν στα 123 σε όλο τον κόσμο.

Τέλος, να σημειώσουμε πως στην Τουρκία δραστηριοποιούνται επίσης οι Fiat, Chrysler, Renault, Ford, Toyota, Honda και Hyundai.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr