Νέο Kia Sportage: Δείχνει το σχεδιαστικό μέλλον της μάρκας (+video)

Το νέο Kia Sportage αποκαλύφθηκε με εικόνες και μας δείχνει τον εξωτερικό αλλά και τον εσωτερικό του κόσμο. Πάμε να το δούμε.

Βρείτε μας στο

Το νέο Kia Sportage είναι πλέον γεγονός, καθώς η κορεάτικη μάρκα το αποκάλυψε σήμερα δίνοντας στην δημοσιότητα επίσημες εικόνες του. Από αυτές φαίνεται πως έχει πολλά να μας πει σχεδιαστικά τόσο εξωτερικό όσο και εσωτερικά, ενώ αποτελεί και μία σχεδιαστική… πρόγνωση για το σχεδιαστικό μέλλον των μοντέλων της Kia.

Στο αμάξωμα, οι “τεταμένες” και “καθαρές” γραμμές κυματίζουν κατά μήκος του, δίνοντας ένατση στο σχέδιο, ενώ ταυτόχρονα σχηματίζουν μυώδεις επιφάνειες και συνδέονται με τα… περίπλοκα γραφικά που δημιουργουν τα φωτιστικά σώματα.

Από την άλλη, στο εσωτερικό, έχει δημιουργηθεί ένας χώρος που είναι πραγματικά υπερσύγχρονος, συνδυάζοντας χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας σε σύγχρονο στιλ. Προφανώς και τα βλέμματα τα μαγνητίζει το μεγάλο πάνελ με τις οθόνες πληροφοριών στην θέση του πίνακα οργάνων και του συστήματος πολυμέσων.

«Με το ολοκαίνουργιο Sportage, δεν θέλαμε απλώς να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, αλλά να προχωρήσουμε σε διαφορετικό επίπεδο στην κατηγορία των SUV», σχολίασε ο Karim Habib, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Global Design Center.

«Όταν βλέπετε το ολοκαίνουργιο Sportage από κοντά, με την κομψή αλλά δυναμική στάση του και όταν κάθεστε μέσα στην καμπίνα με τον λεπτομερή προσανατολισμό και τα όμορφα και ποιοτικά υλικά, αντιλαμβάνεστε πως ορίζουμε νέα σημεία αναφοράς. Στο ολοκαίνουργιο Sportage, πιστεύουμε ότι μπορείτε να δείτε το μέλλον της μάρκας και των προϊόντων μας” συμπλήρωσε.

Η νέα αυτή σχεδιαστική φιλοσοφία της Kia ονομάζεται Opposites United και το ολοκαίνουργιο Sportage την ενστερνίζεται και με το παραπάνω! Μάλιστα, οι αρχές της Opposites United σχεδιαστικής φιλοσοφίας θα επηρεάσουν όλα τα μελλοντικά σχέδια της Kia, δίνοντάς τους το ίδιο DNA.

Το Opposites United αποτελείται από πέντε πυλώνες: Joy for Reason, Power to Progress, Technology for Life, Tension for Serenity και Bold for Nature. Αξίζει να αναφέρουμε πως το ολοκαίνουργιο Sportage είναι το αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας μεταξύ του κύριου παγκόσμιου δικτύου σχεδιασμού της Kia στην Κορέα, την Γερμανία, τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Επίσης, για πρώτη φορά στην ιστορία του Sportage θα έχουμε και έκδοση X-Line με ακόμη πιο τολμηρή, όπως λέει η ίδια η Kia, σχεδιαστική προσέγγιση. Στο εσωτερικό του, οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν σε ανάμεσα από χρώματα και από υλικά ειδικά για αυτή την έκδοση.

Περισσότερες πληροφορίες για την ευρωπαϊκή έκδοση του ολοκαίνουργιου Kia Sportage, θα έχουμε το Φθινόπωρο οπότε και θα μάθουμε τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις εκδόσεις του.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr