Νέο Opel Corsa: Πρώτη επίσημη φωτογραφία του

Το Opel Corsa βρίσκεται ένα βήμα πριν την αντικατάστασή του, καθώς η νέα, έκτη γενιά του είναι έτοιμη και βρίσκεται προ των πυλών. Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύει η πρώτη επίσημη εικόνα.

Βρείτε μας στο

Στη δημοσιότητα έδωσε η Opel την πρώτη εικόνα, έστω και αν αυτή δεν είναι αρκετά αποκαλυπτική, της επερχόμενης, έκτης γενιάς του Corsa. Το νέο μοντέλο της γερμανικής μάρκας μας αποκαλύπτει ένα κομμάτι του εμπρός μέρους και κυρίως αυτό των φώτων, τα οποία θα είναι τεχνολογίας InteliLux (τα έχουμε δει τόσο στο Astra όσο και στο Insignia).

Προφανώς και δεν μπορούμε να δούμε πολλά από αυτή τη φωτογραφία της Opel, όμως φαίνεται πως η ίδια θέλει να τονίσει το τεχνολογικό υπόβαθρο της νέας γενιάς του μοντέλου της και για αυτό επέλεξε να παρουσιάσει τους προβολείς του ενδεχομένως…

Εμείς να πούμε σε αυτό το σημείο, πως το νέο Opel Corsa θα πατάει στο πάτωμα CMP (Common Modular Patform) του ομίλου PSA, την οποία θα δούμε και στο μελλοντικό Peugeot 208. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως θα είναι αποκλειστικά πεντάθυρο, εγκαταλείποντας το τρίθυρο αμάξωμα, ακολουθώντας την τάση της αγοράς.

Τα μοτέρ του θα προέρχονται και αυτά από τον όμιλο PSA και θα είναι τεχνολογίας Puretech 1.2 σε διαφορετικές εκδόσεις ιπποδύναμης, ενώ θα το δούμε και με τον πετρελαιοκινητήρα BlueHDi 1.5 λτ. Μελλοντικά αναμένεται να παρουσιαστεί και πλήρως ηλεκτρική έκδοσή του (όχι πριν το 2020).

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr