Ο Μάνος Στεφανής οδηγεί το νέο Ford Fiesta Rally4 στην Ελλάδα (+video)

Το αγωνιστικό, 1000άρι τούρμπο Ford Fiesta Rally4 είναι το τέλειο μοντέλο για κάθε επίδοξο νεαρό οδηγό να αποδείξει τις ικανότητές του, αλλά και για να κάνει το «αγροτικό» του στο σπορ… Ας δούμε τι έχει να μας πει ο Μάνος, που το οδήγησε!

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
Ford Fiesta Rally4

Τι είναι
Το Ford Fiesta Rally4 είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο για ράλι που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την M-Sport σύμφωνα με τους κανονισμούς Group Rally4 και έχει σχεδιαστεί για την συμμετοχή του στην τέταρτη βαθμίδα της «Πυραμίδας των Ράλι» (FIA Rally Pyramid). Βασίζεται στο αυτοκίνητο δρόμου Ford Fiesta και είναι η ενημερωμένη έκδοση της προηγούμενης Ford Fiesta R2.

Γνωριμία
Η M-Sport Poland δημιούργησε το Ford Fiesta Rally4 με κινητήρα EcoBoost τοποθετώντας ως επίκεντρο της εξέλιξης του αυτοκινήτου το κράτημα, την δύναμη και την ταχύτητα. Με όλες τις βελτιώσεις, το Fiesta Rally4 είναι το πρώτο αυτοκίνητο που πιστοποιήθηκε με τους κανονισμούς Rally4 της FIA που είναι νέοι για το 2020 και μετέπειτα.

Η τελευταία πρόταση για συμμετοχή στα ράλι με δικίνητο αυτοκίνητο είναι προϊόν της εμπειρίας της M-Sport Poland, η οποία στην αναβαθμισμένη της εκδοχή φέρνει περισσότερη ισχύ από τον κινητήρα Ford EcoBoost, βελτιωμένες σχέσεις μετάδοσης, καλύτερο χειρισμό και νέα επιθετική εμφάνιση. Οι βελτιώσεις καθιστούν το Fiesta Rally4 το πιο ελκυστικό και ανταγωνιστικό πακέτο στην κατηγορία του, προσφέροντας στους νέους οδηγούς του σήμερα την καλύτερη ευκαιρία να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να γίνουν πρωταγωνιστές στους αγώνες ράλι.


Το Fiesta Rally4 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της M-Sport που αποτελεί μέρος της νέας Πυραμίδας Ράλι της FIA και αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της M-Sport να ευθυγραμμίσει πλήρως τη «Σκάλα Ευκαιριών» της με την Πυραμίδα Ράλι της FIA.

Το αυτοκίνητο αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε στη βάση της M-Sport Poland στην Κρακοβία της Πολωνίας, ενώ το Fiesta Rally4 είναι αποτέλεσμα της περεταίρω εξέλιξης του ήδη εξαιρετικά δημοφιλούς και επιτυχημένου Fiesta R2.

Κοιτώντας στο πρόσφατο παρελθόν, διαπιστώνουμε ότι το Fiesta R2 σημείωσε εντυπωσιακές επιδόσεις τόσο σε διεθνή όσο και σε εθνικά πρωταθλήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019, έτος που ξεκίνησε το πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένης μιας εξαιρετικής εμφάνισης στο Junior ERC3 Championship που έδωσε τέσσερις νίκες σε πέντε εμφανίσεις. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα προκάλεσαν τεράστια ζήτηση για το Fiesta R2, σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο η M-Sport Poland κατασκεύασε και προμήθευσε 110 αυτοκίνητα Fiesta R2 σε όλο τον κόσμο.

Ο βραβευμένος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας Ford EcoBoost 999cc έχει βελτιστοποιηθεί αποδίδοντας 210 ίππους και 315 Nm ροπής αντίστοιχα. Το νέο Ford Fiesta Rally4 διαθέτει βελτιωμένες σχέσεις μετάδοσης και ισχυρότερους άξονες μετάδοσης κίνησης για να χειρίζεται καλύτερα την απόδοση της αυξημένης ισχύος και ροπής.

Η τοποθέτηση της M-Sport είναι ενδεικτική: «Η κατηγορία Rally4 είναι μια εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία που βλέπει νεαρά αστέρια του μέλλοντος να πιέζουν τα αυτοκίνητα στο απόλυτο όριο αναζητώντας τη δόξα μέσα από μερικές από τις πιο σκληρές συνθήκες που έχουν να προσφέρουν το ράλι».

Η αξιοπιστία και η συνοχή του κινητήρα είναι επομένως υψίστης σημασίας σε τέτοιες συνθήκες. Το σύστημα ψύξης Fiesta Rally4 επωφελείται πλέον από την προσθήκη αεραγωγών στο καπό, οι οποίοι βελτιώνουν την ψύξη, ενώ δίνουν στο αυτοκίνητο μια πιο επιθετική εμφάνιση.

Σε σχέση τον προκάτοχό του (Fiesta R2) υπάρχουν σημαντικές βελτιώσεις στην ανάρτηση και τη χρήση ελαφρύτερης εξάτμισης. Η αύξηση της ισχύος και οι μειώσεις στο βάρος έχουν σαν αποτέλεσμα το νέο Ford Fiesta Rally4 με κινητήρα EcoBoost να έχει την καλύτερη αναλογία ισχύος προς βάρος στην κατηγορία RC4 (το άρθρο συνεχίζεται μετά τις φωτογραφίες).

Η ομάδα
Η ομάδα της SV motorsport ιδρύθηκε το 2015 με έδρα τις Αφίδνες Αττικής από το Σπύρο Βασιλείου ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης και παράλληλα μηχανικός της ομάδας. Μαζί δε με τον Βαγγέλη Σταματόπουλο (μηχανικό με μεγάλη εμπειρία και θητεία στην Genesis Rally Team), τον Γιάννη Ξυροτήρη  και τον Αλέξη Τυροβόλη, αποτελούν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Η SV motorsport έχει λάβει μέρος σε πολλούς ελληνικούς αγώνες τόσο χώματος όσο και άσφαλτο με αρκετές διακρίσεις και νίκες όπως στο περσινό Rally Acropolis,  όπου αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία των δικίνητων αυτοκινήτων. Δραστηριοποιείται επίσης στην ανακατασκευή ιστορικών αυτοκινήτων, στην επισκευή οχημάτων και στην υποστήριξη και ενοικίαση αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Το 2022 αποφάσισε να κάνει μια καινούργια επένδυση αγοράζοντας ένα ολοκαινούργιο αυτοκίνητο, το Ford Fiesta Rally4 από την M-Sport Poland, το οποίο και σας παρουσιάζουμε εδώ, που έφτασε στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2022, με ένα ταξίδι που έκαναν οι ίδιοι για να το παραλάβουν στο χώρο της M-Sport.

Αυτή ήταν και μία μεγάλη εμπειρία για την ομάδα να παρευρεθούν στο χώρο όπου κατασκευάστηκε από την αρχή το αυτοκίνητο. Πραγματικά το επίπεδο της τεχνογνωσίας τους αλλά και το ήθος και ο ζήλος με τον οποίο εργάζονται αυτοί οι άνθρωποι είναι μοναδικός και αυτό αποτυπώνεται στις λεπτομέρειες που θα παρατηρήσετε και θα δείτε στο αυτοκίνητο τόσο στο εσωτερικό του μέρος όσο και στο μηχανικό του κομμάτι. Το αυτοκίνητο διατίθεται προς ενοικίαση για όλους τους αγώνες χώματος και ασφάλτου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στον δρόμο
Από τα πρώτα μέτρα πίσω από το τιμόνι του Fiesta Rally4 νιώθεις πως βρίσκεσαι σε ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο. Το «περιβάλλον» δεν διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με ένα κορυφαίο R5 (Rally 2 πλέον…) επιτρέποντας στον νέο οδηγό να εξοικειωθεί τόσο με το «σήμερα» όσο και με το «αύριο» των αγωνιστικών του βημάτων. Η θέση του σειριακού κιβωτίου, του υδραυλικού χειροφρένου καθώς και των χειριστηρίων στο τιμόνι είναι συνολικά παρόμοια σε σχέση με αυτά που συναντούμε στα «μεγαλύτερα» αγωνιστικά αυτοκίνητα. Αν και το set up του Fiesta ήταν χωμάτινο κατάφερε να μας εντυπωσιάσει με την φιλικότητα και την αμεσότητα του. Εντυπωσιακή η δύναμη των 210 ίππων αν συνυπολογίσουμε μάλιστα πως προέρχεται από ένα υπετροφοδοτούμενο σύνολο μόλις 1.000 κ.εκ. Αποτελεί την ιδανική λύση τόσο για νέους οδηγούς που θέλουν να εξελιχθούν όσο και για μεγαλύτερους που θέλουν απλά να διασκεδάσουν χωρίς τις αστραπιαίες επιδόσεις των σύγχρονων Rally 2 (μετά τα τεχνικά χαρακτηριστικά ακολουθεί το video).

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Μοντέλο: Ford Fiesta Rally4

Κινητήρας: 999 κ.εκ. 3-κύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας EcoBoost Technology

Ισχύς: 210 ίπποι

Ροπή: 315 Nm

Μετάδοση:
Στους εμπρός τροχούς, αναβαθμισμένο χειροκίνητο σειριακό κιβώτιο 5 σχέσεων SADEV, με νέα σχέση μετάδοσης και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης («μπλοκέ») με δυνατότητα 3 ρυθμίσεων. Συμπλέκτης διπλού δίσκου AP Racing

Εξάτμιση:
Αναβαθμισμένη ελαφριά εξάτμιση

Ανάρτηση:
Ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Reiger με ελατήρια Εibach. Ρυθμίσεις 3 δρόμων εμπρός και 2 δρόμων πίσω. Προαιρετικά ελατήρια σκληρά/Μαλακά/Πολύ μαλακά. Προαιρετική  πίσω αντιστρεπτική δοκός (Σκληρή/Μαλακή).

Φρένα:
Αγωνιστικές δαγκάνες Alcon, αεριζόμενοι εμπρός δίσκοι AP Racing (Χώμα 285mm, Άσφαλτος 310mm). Πίσω απλοί δίσκοι Alcon 280mm. Υδραυλικό χειρόφρενο της Alcon.

Σύστημα διεύθυνσης:
Ηλεκτρικά υποβοηθούμενο τιμόνι

Ζάντες:
OZ Racing, Χώμα 6Χ15’’, Άσφαλτος 7Χ17’’

Ηλεκτρονικά:
Ψηφιακό καντράν Life Racing F88 ECU. PDU M-Sport. Anti-Lag system 3 σταδίων

Εξοπλισμός ασφαλείας:
Προδιαγραφών FIA (επενδεδυμένος κλωβός ασφαλείας)

Διαστάσεις:
Μήκος: 4065mm, Πλάτος: 1735mm, Μεταξόνιο: 2490mm, Ελάχιστο Βάρος: 1030 κιλά

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Γεννήθηκε λίγες ώρες πριν την εκκίνηση του 29ου Ράλι Ακρόπολις. Μεγάλωσε ανάμεσα σε αγωνιστικά αυτοκίνητα και σημειώσεις ειδικών διαδρομών. Σε ηλικία 11 ετών συμμετείχε στον 1ο του αγώνα καρτ ενώ το 2004 ανακηρύχτηκε κυπελλούχος στον θεσμό “Peugeot 206 Junior Cup”. Το 2007 συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι τερματίζοντας στην 3η θέση του Mitsubishi Cup. Κορυφαία στιγμή θεωρεί την συμμετοχή του στο Ράλι Ακρόπολις του 2006 με Ford Focus WRC και συνοδηγό τον πατέρα του, Κώστα. Αν και σπούδασε Marketing στο Αμερικάνικο Κολέγιο Deree, η αγάπη του για τα αυτοκίνητα τον κέρδισε. Από το 2006 συμμετέχει στην εκπομπή TractioN, ενώ από το 2014 έχει αναλάβει την αρχισυνταξία της εκπομπής. Παράλληλα είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του TractioN Magazine ενώ στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με περιοδικά και εφημερίδες.

E-mail: [email protected]