Ο πιο απότομος δρόμος στον κόσμο και το αυτοκίνητο που δεν τον φοβάται (+video)

Δείτε ποιος είναι ο πιο απότομος δρόμος στον κόσμο αλλά και το αυτοκίνητο το οποίο δεν φοβάται να τον περάσει.

Βρείτε μας στο

Υπάρχουν πολλά παράξενα ρεκόρ Guinness και ένα από αυτά είναι και το ρεκόρ ενός δρόμου που είναι ο πιο απότομος ασφαλτοστρωμένος δρόμος στον κόσμο.

Πρόκειται για τον δρόμο Ffordd Pen Llech στο Harlech της Ουαλίας, ο οποίος έχει κλίση 37,45 % και το παγκόσμιο ρεκόρ του είναι πιστοποιημένο από το βιβλίο των ρεκόρ Guinness (επιτροπή Guinness World Records) στις 15 Ιουλίου.

Η αρχή και το τέλος του δρόμου μήκους 330 μέτρων έχουν υψομετρική διαφορά 50 μέτρων, ενώ στο πιο απότομο σημείο, η κλίση του οδοστρώματος φτάνει μέχρι και το 37,45%. Όπως είναι λογικό, για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται στα αυτοκίνητα να ανέβουν το δρόμο τον οποίο επισκέπτονται θαρραλέοι ποδηλάτες και δρομείς για να δοκιμάσουν τις αντοχές τους, καθώς έχει μονοδρομηθεί και επιτρέπεται μόνο η κάθοδος.

Σε αυτό τον δρόμο λοιπόν η Citroen πήρε το C5 Aircross και πήγε μια… βόλτα προκειμένου να αναδείξει τις αρετές του. Το Citroen C5 Aircross κατέβηκε με τη βοήθεια του συστήματος Hill Descent Assist το οποίο ενεργοποιείται σε κατηφόρες με κλίση άνω του 5% χρησιμοποιεί τα φρένα για να διατηρήσει σταθερή την ταχύτητα του αυτοκινήτου κατά την κατάβαση, αφήνοντας τον οδηγό να ασχοληθεί με τα υπόλοιπα.

Δείτε πιο κάτω στο video τον δρόμο για τον οποίο ο λόγος και την σχετική πιστοποίηση που έχει λάβει.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr