Οι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου για το νέο Opel Mokka

Μέχρι πρότινος μας είχε συστηθεί μόνο η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Πλέον ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε και τους θερμικούς κινητήρες του νέου Opel Mokka...

Βρείτε μας στο

Πριν από μερικούς μήνες, η γερμανική φίρμα αποφάσισε να λανσάρει στην αγορά τη δεύτερη γενιά Opel Mokka μέσω της αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσης. Πλέον ήρθε η στιγμή να γνωρίσουμε τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή νέο Opel Corsa 1.2 λτ. 100 PS 

Το νέο μοντέλο υιοθετεί για πρώτη φορά τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία «Opel Vizor». Περιλαμβάνει τη νέα μάσκα που θα βλέπουμε πλέον στα μελλοντικά μοντέλα της Opel και συνδυάζεται με led φωτιστικά σώματα (Matrix Led προαιρετικά). Στο εσωτερικό «πρωταγωνιστούν» οι διευρυμένες οθόνες με διαστάσεις 10 και 12 ιντσών, με την κεντρική να είναι σκόπιμα κεκλιμένη προς τον οδηγό.

Πέρα από τον ηλεκτροκινητήρα του ομίλου απόδοσης 136 ίππων και 260 Nm ροπής, γνωστοποιήθηκαν τα μηχανικά σύνολα του Opel Mokka. Πρόκειται για δυο κινητήρες βενζίνης και ένα πετρελαίου. Ξεκινώντας από τα μοτέρ βενζίνης, στη βάση της γκάμας βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1,2 λίτρων. Αποδίδει 100 ίππους και 205 Nm ροπής, ενώ συνεργάζεται αποκλειστικά με μηχανικό σασμάν έξι σχέσεων. Η Opel ισχυρίζεται πως καταναλώνει 4,6 λτ. ανά 100 χλμ. σε μεικτό κύκλο.

Ο δεύτερος κινητήρας βενζίνης ίδιας χωρητικότητας, αποδίδει 130 ίππους και 230 Nm ροπής. Πέρα από μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, μπορεί να συνδυαστεί και με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Η κατανάλωση σε μεικτό κύκλο κυμαίνεται μεταξύ 4,5 και 4,8 λτ. ανά 100 χλμ. Τέλος, διατίθεται και μία επιλογή πετρελαίου 1.5 λτ., όπου ο κινητήρας συνοδεύεται από καταλύτη SCR. Η απόδοση φτάνει στους 110 ίππους και η ροπή τα 250 Nm. Η κατανάλωση βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, με την Opel να ανακοινώνει 3,8 λτ. ανά 100 χλμ σε μεικτές συνθήκες οδήγησης.