Πινακίδες κυκλοφορίας ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα

Τις πινακίδες ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα ετοιμάζεται να υποδεχθεί η Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ας δούμε περισσότερα για αυτές.

Βρείτε μας στο

Οι πινακίδες που προορίζονται ειδικά για τα ηλεκτρικά οχήματα, έχουν πράσινο χρώμα στην αριστερή άκρη τους για να επισημάνουν το γεγονός ότι τα EV έχουν μηδενικές εκπομπές.

Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε από τον υπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου Grant Shapps πριν από λίγο καιρό, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την προώθηση μιας «πράσινης οικονομικής ανάκαμψης».

Οι πράσινες πινακίδες κυκλοφορίας θα διευκολύνουν στην αναγνώριση των οχημάτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων, βοηθώντας τις τοπικές αρχές να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν νέες πολιτικές, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα τους οδηγούς να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις μετακινήσεις τους.

Για παράδειγμα, οι οδηγοί θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τοπικές πρωτοβουλίες, όπως φθηνότερο κόστος στάθμευσης και δωρεάν είσοδος σε ζώνες μηδενικών εκπομπών.

Ο κ. Shapps είπε ότι οι συγκεκριμένες πινακίδες θα μπορούσαν επίσης να “αυξήσουν την ευαισθητοποίηση για καθαρότερα οχήματα στους δρόμους μας και να δείξουν στους ανθρώπους ότι ένα πιο πράσινο μέλλον μεταφορών είναι στο χέρι μας.”