Ποιο είναι το δημοφιλέστερο “αγροτικό” στην Ελλάδα;

Τα “αγροτικά” είναι ιδιαίτερη κατηγορία. Τα τελευταία χρόνια έχουν μεταλλαχθεί αλλά κοινός παρανομαστής είναι πάντα ο επαγγελματικός χαρακτήρας τους. Ποιο είναι πρώτο σε πωλήσεις;

Βρείτε μας στο

Στην χώρα μας τα pick-up μοντέλα έχουν μία ιδιαίτερη θέση στην αγορά αλλά και κοινωνικά. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως τα ονομάζουμε “αγροτικά”, αφού στην πλειοψηφία τους έκαναν καριέρα ως οχήματα-εργαλεία στην κατοχή αγροτών.

Φυσικά τα χρόνια πέρασαν και τα αυτοκίνητα αυτού του είδους έχουν μεταλλαχθεί σε αυτοκίνητα που πρέπει και να ικανοποιούν τις εκάστοτε επαγγελματικές ανάγκες και να είναι επαγγελματικά εργαλεία.

Ενδεικτικό είναι πως η νέα γενιά των pick-up έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, όπως μπορείτε να δείτε εδώ στην περίπτωση του Ford Ranger Raptor ή εδώ στην περίπτωση του Mitsubishi L200. Ποιο είναι όμως το πρώτο “αγροτικό σε πωλήσεις στην Ελλάδα, για το 2019 σύμφωνα με τις πωλήσεις 8μήνου;

Πρώτο λοιπόν “αγροτικό” σε πωλήσεις στην Ελλάδα για το 8μηνο του 2019 είναι το Toyota Hilux με 609 πωλήσεις και μάλιστα σχεδόν με διπλάσια διαφορά από το δεύτερο που είναι το Ford Ranger και έχει πουλήσει 333 αυτοκίνητα. Στην τρίτη θέση είναι το Nissan Navara με 318 πωλήσεις, κάτι που σημαίνει πως θα έχουμε ντέρμπι για τη θέση δύο και τρία.

Τέταρτο είναι το Mitsubishi L200 με 199 μονάδες, το οποίο σίγουρα θα πάρει τα πάνω του με τον ερχομό της νέας γενιάς στην χώρα μας. Την πεντάδα κλείνει το Isuzu D-Max με 170 ταξινομήσεις. Ακολουθούν τα Fiat Fullback, VW Amarok και Mercedes X-Class με 165, 164 και 106 ταξινομήσεις αντίστοιχα.