Πωλείται εξωτική Mercedes-Benz SLR του οίκου Mansory (+video)

Η μία και μοναδική Mercedes-Benz SLR McLaren που έχει βελτιωθεί από τον οίκο Mansory πωλείται αυτή τη στιγμή. Δείτε πόσο κοστίζει...

Βρείτε μας στο

Λίγο η σχεδίασή της, λίγο ο χαρακτηριστικός τρόπος με τον οποίο ανοίγουν οι πόρτες, η Mercedes-Benz SLR McLaren παραμένει ένα από τα πιο εξωτικά αυτοκίνητα στην ιστορία της εταιρείας με έδρα τη Στουτγάρδη. Πόσο μάλλον όταν έχει λάβει την «περιποίηση» του οίκου Mansory.

Διαβάστε επίσης: Mercedes – Η εξέλιξη του τιμονιού στο πέρασμα του χρόνου 

Η Mercedes-Benz SLR βγήκε στην παραγωγή σε μόλις 2.157 αντίτυπα, από το 2003 έως το 2010. Ένα από αυτά ήταν και η εικονιζόμενη, η οποία κατασκευάστηκε το 2005. Ωστόσο, στην πορεία μετατράπηκε σε κάτι πολύ πιο εξωτικό και γι’ αυτό ευθύνεται ο οίκος Mansory.

Εξωτερικά είναι ευδιάκριτα κάποια κομμάτια από ανθρακονήματα, όπως για παράδειγμα ο διαχύτης στο πίσω μέρος. Το χρώμα του αμαξώματος ονομάζεται «Crystal Galaxite black», ενώ οι ζάντες είναι μεγέθους 20 ιντσών στον εμπρός άξονα και 21 ιντσών στον πίσω. Στο εσωτερικό υπάρχουν «vintage» επενδύσεις και μία «aftermarket» οθόνη.

Διαβάστε επίσης: Mercedes-Benz 280 SL «ανασταίνεται» μετά από 37 χρόνια (+video) 

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο θηριώδης V8 κινητήρας χωρητικότητας 5,4 λίτρων που στην εργοστασιακή του έκδοση αποδίδει 617 ίππους. Βέβαια, οι μηχανικοί του οίκου Mansory προχώρησαν σε αναβαθμίσεις με αποτέλεσμα η ισχύς να αγγίζει πλέον τους 700 ίππους. Ενδεικτικά, η μία και μοναδική Mercedes-Benz SLR McLaren επιταχύνει στα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα.

Αυτή τη στιγμή έχει διανύσει 34.349 χιλιόμετρα και πωλείται από επίσημο αντιπρόσωπο της Mercedes-Benz στην Ολλανδία. Η τιμή της αγγίζει τις 290.000 ευρώ και πατώντας εδώ μπορείτε να μεταφερθείτε στην επίσημη αγγελία.