Porsche: 70 χρόνια παράδοση στην… παράδοση των μοντέλων της

Για την Porsche η προσωπική παράδοση των νέων μοντέλων της στους ιδιοκτήτες τους είναι μια ιστορία τόσο παλιά σχεδόν όσο και η ίδια η εταιρία.

Βρείτε μας στο
Porsche παράδοση παραλαβή

Το να επισκεφτεί κανείς ένα εργοστάσιον να δει για πρώτη φορά ζωντανά και να παραλάβει το αυτοκίνητο των ονείρων του, εκεί όπου κατασκευάστηκε, είναι αναμφίβολα μια ιδιαίτερη στιγμή που τον φέρνει ακόμη πιο κοντά σε μια εταιρία, συσφίγγοντας περαιτέρω τους συναισθηματικούς δεσμούς.

Η Porsche συγκαταλέγεται ανάμεσα στις εταιρίες που έχουν κάνει παράδοση την προσωπική παράδοση-παραλαβή των μοντέλων τους στους ευτυχείς κατόχους που μπορούν και θέλουν να επισκεφτούν το εργοστάσιο. Μια παράδοση μάλιστα που μετρά πλέον επτά δεκαετίες και λογικά δεν θα αλλάξει ποτέ.

Πώς ξεκίνησαν όλα
Η ιστορία προσωπικής παράδοσης-παραλαβής της Porsche ξεκίνησε λίγο μετά τη λήξη του 2ου ΠΠ. Ο δρ. Ottomar Domnick, o κύριος που βλέπετε στην ακόλουθη ασπρόμαυρη φωτογραφία (1ος από αριστερά), ήταν ο πρώτος κάτοχος Porsche στην ιστορία της εταιρίας που παρέλαβε προσωπικά το μοντέλο του. Η ημερομηνία “έγραψε” 26 Μαΐου 1950 όταν ο δρ. Domnick επισκέφτηκε το εργοστάσιο “1” για να παραλάβει την ασημί Porsche 356, ένα μοντέλο με ιδιαίτερη ιστορική σημασία καθώς σήμανε παράλληλα και το ξεκίνημα της Porsche επί γερμανικού εδάφους.

Porsche παράδοση παραλαβή

Σύμφωνα με την Porsche ο Γερμανός νευρολόγος-ψυχίατρός ήταν απόλυτα παθιασμένος με την 356 και επισκεπτόταν το εργοστάσιο σχεδόν κάθε μέρα (!) μόνο και μόνο για να δει την εξέλιξη της κατασκευής της. Την ημέρα δε της παραλαβής το “παρών”, έστω και για λίγο, έδωσε και ο ίδιος ο Ferry Porsche.

Συμπτωματικά την ίδια ακριβώς ηλικία είχε και ο Florian Böhme ο πελάτης της Porsche που παρέλαβε την πρώτη Taycan από το Zuffenhausen, φέτος στις 21 Ιανουαρίου στα γενέθλια του. Ένα εξαιρετικό δώρο γι αυτή την ιδιαίτερη για όλους μας ημέρα, δε νομίζετε;

“Παραλαμβάνοντας το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο κάνει την Porsche “προσωπική”, αναφέρει ο Alexander Fabig, επικεφαλής του τμήματος εξατομίκευσης και Κλασικών της γερμανικής εταιρίας. “Είναι μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά εμπειρία να παραλαμβάνει κανείς το νέο του αυτοκίνητο εκεί που κατασκευάστηκε και αυτό ισχύει για πολλούς πελάτες.”

Το “τελετουργικό” της Porsche δεν μένει μόνο στην παράδοση του μοντέλου της στον ευτυχή κάτοχό του αλλά διανθίζεται με μια σειρά από δραστηριότητες από την πλευρά των Γερμανών προς τον πελάτη. Σε αυτές περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η ξενάγηση στους χώρους του εργοστασίου, ένα γεύμα με τους ανθρώπους της εταιρίας αλλά και μια επίσκεψη στο μουσείο της Porsche. Κατά την παράδοση που είναι και το highlight της ημέρας οι άνθρωποι της εταιρίας βρίσκονται παράλληλα εκεί για να λύσουν οποιαδήποτε απορία του πελάτη σχετικά με το αυτοκίνητο του, να του εξηγήσουν τις διάφορες λειτουργίες των συστημάτων και υποσυστημάτων του μοντέλου και να τον συμβουλέψουν ακόμη και για την ιδανική ρύθμιση της θέσης οδήγησης.

Σήμερα το εργοστάσιο της Porsche στο Zuffenhausen, ανοίγει τις πύλες του καθημερινά σε 20 περίπου πελάτες της εταιρίας που θέλουν να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία. Οι Γερμανοί αναφέρουν χαρακτηριστικά πως τη χρονιά που μας πέρασε ο αριθμός έφτασε κοντά τις 2.500 ενώ σχεδόν 3.000 πελάτες επισκέφτηκαν το Leipzig για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr