Πόσο πωλήθηκε αυτή η σπάνια Mercedes 190E 2.5-16 Evo II; (+video)

Ένας «θρύλος» από τη Στουτγάρδη βγήκε πρόσφατα σε δημοπρασία. Δείτε πόσα χρήματα χρειάστηκαν για να αλλάξει χέρια αυτή η Mercedes 190E 2.5-16 Evo II...

Βρείτε μας στο

Το τελευταίο διάστημα έχουμε δει αρκετές Mercedes 190E 2.5-16 Evo II να αλλάζουν ιδιοκτήτες έναντι υπέρογκων ποσών. Η συγκεκριμένη βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, έχει διανύσει λίγα χιλιόμετρα για την ηλικία της και κατάφερε να αποσπάσει ένα σημαντικό ποσό.Διαβάστε επίσης: Mercedes-Benz 280 SL «ανασταίνεται» μετά από 37 χρόνια (+video)

Πρόκειται για το αυτοκίνητο με αριθμό No. 211 από το σύνολο των 502 μονάδων που βγήκαν από το εργοστάσιο στα πλαίσια έγκρισης τύπου. Είναι μοντέλο του 1990, ως καινούρια παραδόθηκε σε ιδιοκτήτη στην Ελβετία και μέχρι σήμερα έχει περάσει από τρεις κατόχους. Το χρώμα της ονομάζεται Blue-Black Metallic και το οδόμετρο αναγράφει 95.000 χιλιόμετρα.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο τετρακύλινδρος κινητήρας που εξελίχθηκε από την βρετανική Cosworth. Ο 16βάλβιδος ατμοσφαιρικός κινητήρας χωρητικότητας 2.5 λίτρων αποδίδει 235 ίππους και «συνεργάζεται» με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων. Εννοείται πως η κίνηση περνά αποκλειστικά στον πίσω άξονα. Ενδεικτικά, τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε μόλις 7,1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα.

Η συγκεκριμένη Mercedes 190E 2.5-16 Evo II εξοπλίζεται με το πακέτο «AMG Power Pack». Επιπλέον, ο εξοπλισμός είναι πολύ πλούσιος δεδομένης της ηλικίας του αυτοκινήτου. Συμπεριλαμβάνεται διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ρυθμιζόμενη ανάρτηση, ζάντες μεγέθους 17 ιντσών, ηλεκτρική ηλιοροφή, κλιματισμός και θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα.

Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε πρόσφατα μέσω του οίκου «Bring A Trailer» και, έπειτα από 41 «χτυπήματα», η τιμή του γερμανικού μοντέλου εκτοξεύθηκε στις 212.000 ευρώ. Πατώντας εδώ μπορείτε να βρείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό.