Πόσο… Toyota θα έχει το νέο Subaru WRX STI;

Είναι γνωστή η σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των δύο ιαπωνικών εταιριών τον τελευταίο καιρό και φημολογείται ότι θα ενταθεί ακόμη περισσότερο.

Βρείτε μας στο
Subaru WRX Concept 2013

 

Η συνεργασία των Toyota και Subaru μετρά ήδη 14 χρόνια και η νέα συμφωνία που ανακοίνωσαν στα τέλη Σεπτεμβρίου τις φέρνει ακόμη πιο κοντά με την Toyota να ανεβάζει το μερίδιό της στο 20% και την Subaru να προχωρά επίσης σε εξαγορά μετοχών της Toyota.

Πέρα από την κοινή εξέλιξη των Toyota 86 και Subaru BRZ, οι δύο Ιάπωνες κατασκευαστές θα συνεργαστούν και θα εξελίξουν από κοινού μια πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εκ των οποίων, ένα από αυτά θα είναι τετρακίνητο.

Η τελευταία φήμη που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου δεν αφορά το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά την επόμενη γενιά του WRX που φημολογείται ότι θα έχει και στοιχεία Toyota στο τετρακίνητο DNA του.

Σύμφωνα με τα όσα “είπαν” οι δύο εταιρίες πριν από ένα μήνα περίπου, αυτή η φήμη μπορεί και να μην απέχει πολύ από την πραγματικότητα, αφού στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται η συνεργασία των Toyota-Subaru στην από κοινού εξέλιξη μοντέλων με τετρακίνηση (χωρίς να το συνδέσουν αυτό με την ηλεκτρική πλατφόρμα) και ότι θα το κάνουν αυτό “στον δρόμο της δημιουργίας ακόμη καλύτερων αυτοκινήτων από ό,τι μέχρι σήμερα, τα οποία θα προσφέρουν τον απόλυτο ενθουσιασμό στην τετρακίνηση¨.

Άλλωστε στην ανακοίνωση των δύο εταιριών, ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, δεν παρέλειψε να εκφράσει τον θαυμασμό του για τις τεχνολογίες πάνω στην τετρακίνηση που έχει αναπτύξει η Subaru, έχοντας προσωπική εμπειρία ως οδηγός αγώνων ράλι με Impreza.

Η φήμη λοιπόν προέρχεται από το ιαπωνικό BestCar, το οποίο εμφανίζεται πολύ σίγουρο ότι η επόμενη γενιά WRX θα έχει όντως DNA της Toyota στην τετρακίνηση του με την έκδοση STi να κάνει την εμφάνισή της μέχρι και το 2021.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr