Ρεκόρ για την “Bullitt” Ford Mustang του Steve McQueen (+Videos)

Η αυθεντική Ford Mustang που οδήγησε ο μεγάλος Steve McQueen στην cult ταινία δράσης "Bullit" έσπασε όλα τα ρεκόρ σε δημοπρασία.

Βρείτε μας στο
Steve McQueen Ford Highland Green Mustang GT 390 Fastback

Και επίσημα λοιπόν η μία εκ των δύο “Highland Green” Mustang GT 390 Fastback του 1968 που έλαβαν μέρος στην ταινία “Bullitt”, θεωρείται πλέον ως η πολυτιμότερη Mustang όλων των εποχών έπειτα και από την δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στην Florida των Η.Π.Α. από την Mecum Auctions.

Με το σφυρί να πέφτει για τελευταία φορά στην αμερικάνικη δημοπρασία το ποσό που κατάφερε να συγκεντρώσει η θρυλική Ford Mustang ανήλθε στα 3.364.354,40 ευρώ ή 3,74 εκατ. δολάρια Αμερικής αν προτιμάτε, κάτι που το έκανε παράλληλα και το πολύτιμο muscle car όλων των εποχών. Το όνομα του νέου ιδιοκτήτη δεν έγινε γνωστό.

Η Ιστορία της “Bullitt” Μustang εν συντομία
Ο McQueen, που θεωρούσε την Mustang ως χαρακτήρα της ταινίας ζήτησε αλλαγές στην εμφάνιση, με τα χρώμια να αφαιρούνται και νέες ζάντες να τοποθετούνται για να έρθει πιο κοντά στον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του πρωταγωνιστή της ταινίας Frank Bullitt που υποδυόταν. Παράλληλα ο μεγάλος V8 των 320 ίππων απέκτησε μια νέα εξάτμιση για την σωστή φυσικά ηχητική υπόκρουση με την οποία “ντύνεται” και το μεγαλύτερο μέρος στην θρυλική σκηνή καταδίωξης.

 

Μια ακόμη ίδια Mustang που συμμετείχε στα γυρίσματα είχε τόσο εκτεταμένες ζημίες από τις σκηνές δράσης στις οποίες συμμετείχε (στα χέρια των McQueen, Bud Ekins και Loftin) που δεν επισκευάστηκε ποτέ και (υποτίθεται) ότι έγινε παλιοσίδερα. Και οι δύο Mustang είχαν τροποποιηθεί κατάλληλα για να αντέξουν σε αυτή τη σκληρή δοκιμασία, φέροντας παράλληλα ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Koni αλλά και βάσεις για τις κάμερες.

Μετά το ντεμπούτο της ταινίας το 1968 η πρωταγωνίστρια Mustang πέρασε στα χέρια του Robert Ross, υπαλλήλου της Warner Bros και χρησιμοποιήθηκε σαν μέσο… καθημερινής μετακίνησης. Το αυτοκίνητο άλλαξε χέρια δύο ακόμη φορές, αλλά δεν πέρασε ποτέ στον McQueen παρόλο που προσπάθησε να το αγοράσει. Ο συμπλέκτης του αυτοκινήτου χάλασε το 1980 και από τότε έμεινε σε αποθήκες μετακινούμενο μαζί με την οικογένεια του τελευταίου ιδιοκτήτη του, Robert Kiernan.

Το 2001 η Ford έβγαλε και επίσημα έκδοση Bullitt Mustang GT και ο Kiernan μαζί με τον γιο του αποφάσισαν να βάλουν το κλασικό πλέον pony car ξανά στο δρόμο κάνοντας μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Χτυπημένος από Parkinson ο Robert Kiernan δεν κατάφερε ποτέ να ολοκληρώσει το project μέχρι και το τέλος της ζωής του το 2014, κάτι ωστόσο που έκανε ο γιος του Sean παρουσιάζοντας την μερικώς αναπαλαιωμένη “Bullitt” Mustang στο κοινό μαζί με την 3η επίσημη έκδοση Bullitt της Mustang το 2018 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Detroit.

Ακολουθεί η θρυλική καταδίωξη από την αμερικάνικη ταινία που θεωρείται από μερικούς ως η καλύτερη που έχουμε δει σε ταινία: ποτέ πριν δεν είχε γίνει κάτι ανάλογο και τόσο μεγάλης χρονικής διάρκειας, με την σκηνή να θέτει τα στάνταρ για οτιδήποτε βγήκε στον κινηματογράφο από εκεί και πέρα, αφού έγινε σε πραγματικές συνθήκες από πραγματικούς οδηγούς, χωρίς.. fast forward για να δείχνει πιο εντυπωσιακή. Και μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για μια ταινία που δημιουργήθηκε πριν από μισό και πλέον αιώνα.

Επίσης ακριβώς από κάτω θα βρείτε και το βίντεο από την δημοπρασία της πολυτιμότερης Mustang όλων των εποχών, το οποίο και αξίζει να δείτε επίσης, αφού οι Αμερικάνοι πραγματικά δεν παίζονται στην δημιουργία της σωστής ατμόσφαιρας. Καλή απόλαυση και για τα δυο!

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr