Ρολόι εμπνευσμένο από κινητήρα V12 της Lamborghini

Αν είστε ιδιοκτήτης μίας Lamborghini Aventador S, αυτό είναι το ιδανικό ρολόι για εσάς. Αν όχι, απλά θαυμάστε το, γιατί η τιμή του είναι απαγορευτική...

Βρείτε μας στο


Πρόσφατα σας είχαμε παρουσιάσει ένα ρολόι που αντλεί έμπνευση από κιβώτιο ταχυτήτων. Αυτή τη φορά έχουμε για εσάς κάτι εξίσου εντυπωσιακό που απευθύνεται επίσης σε λάτρεις του αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης: Ρολόι με… κινητήρα Bugatti και τιμή από supercar (+video)

Πρόκειται για ένα ρολόι που η σχεδίαση του μηχανισμού παραπέμπει στον ατμοσφαιρικό V12 της Lamborghini Aventador. Δημιουργήθηκε από την ελβετική εταιρεία ωρολογοποιίας, Roger Dubuis, η οποία πρόσφατα υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Lamborghini.

Το εικονιζόμενο ρολόι είναι το πρώτο αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας και, αν μη τι άλλο, είναι εντυπωσιακό. Μιμείται σχεδιαστικά το μοτέρ της Aventador S και ο μηχανισμός του είναι ιδιαίτερα πολύπλοκος, αφού αποτελείται από 312 διαφορετικά εξαρτήματα.

Περιττό να αναφέρουμε ότι τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι εξωτικά. Στην κατασκευή της κάσας έγινε χρήση Carbon Fiber Sheet Molding Compound, υλικό που ενισχύεται με ίνες άνθρακα και χρησιμοποιείται αρκετά από τη Lamborghini. Το επάνω κρύσταλλο είναι αχάρακτο ζαφείρι και προσφέρει τέλεια ευκρίνεια από οποιαδήποτε γωνία. Επιλογές δεσίματος υπάρχουν αρκετές, αλλά αυτό που θα ενθουσιάσει τους γνήσιους petrolheads είναι το λουράκι από δέρμα τύπου alcantara.

Το ρολόι ονομάζεται «Excalibur Aventador S» και θα διατεθεί σε μόλις 88 αντίτυπα. Όσο για την τιμή του, κυμαίνεται σε επίπεδα supercar. Η ελβετική εταιρεία ανακοινώνει ότι ξεκινά από τις 165.000 ευρώ.