Ρολόι με… κινητήρα Bugatti και τιμή από supercar (+video)

Ένα ρολόι με W16 κινητήρα από Bugatti Chiron, το είδαμε κι αυτό. Δείτε πόσο κοστίζει το νέο δημιούργημα της εταιρείας Jacob & Co...

Βρείτε μας στο

Στον τομέα της ωρολογοποιίας έχουμε δει κατά καιρούς μοναδικές κατασκευές που ξεπερνούν κάθε φαντασία. Ρολόι τέτοιου βεληνεκούς είναι κι αυτό που θα σας παρουσιάσουμε. Το πιθανότερο είναι να μην έχετε ξανά δει ρολόι με ενσωματωμένο τον W16, λειτουργικό κινητήρα της Bugatti Chiron.

Αποτελεί προϊόν της αμερικανικής εταιρείας Jacob & Co, η σχεδίασή του αντλεί στοιχεία από τον κινητήρα του γαλλικού hypercar. Γι’ αυτό, άλλωστε, ονομάζεται και Bugatti Chiron Tourbillon. Χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος μελέτης ώστε να βγει το αποτέλεσμα που θα δείτε στο video, με την εταιρεία που το δημιούργησε να αναφέρει ότι ήταν μία από τις πιο πολύπλοκες κατασκευές στην ιστορία της.

Διαβάστε επίσης: Πωλείται μία σπάνια Bugatti EB110 GT

Στο εσωτερικό του ρολογιού υπάρχει ο W16 κινητήρας, ο οποίος είναι λειτουργικός. Ο στροφαλοφόρος άξονας και τα έμβολα κινούνται κανονικά, ενώ η αυτονομία του αγγίζει περίπου τις 60 ώρες.

Το Bugatti Chiron Tourbillon αποτελείται από 578 μικροσκοπικά εξαρτήματα, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι κυρίως τιτάνιο και ζαφείρι. Όπως ήδη θα έχετε καταλάβει, το κόστος του είναι αστρονομικό και ξεπερνά τις 255.000€. Με μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς, το ποσό αυτό μεταφράζεται σε 1/10 της αξίας μίας πραγματικής Bugatti Chiron.

Να γιατί αυτή η Bugatti είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο (+video)

Πριν δείτε το video, να υπενθυμίσουμε ότι οι δύο εταιρείες έχουν ξανά συνεργαστεί στο παρελθόν. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε τις δημιουργίες τους!