Σε ισχύ τα “Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα” – Τι θα πληρώσει ο ιδιοκτήτης

Στο myCAR της ΑΑΔΕ έχει ανοίξει πλέον η πλατφόρμα για "Τέλη Κυκλοφορίας" με το μήνα. Δείτε τι θα πληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι... αλλά και τον περιορισμό!

Βρείτε μας στο
Τέλη Κυκλοφορίας

Από τις 10 Απριλίου έχει ανοίξει η πλατφόρμα του myCAR για τα Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα. Πρόκειται για μία διευκόλυνση προς τους ιδιοκτήτες οχημάτων, ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους για διάστημα μικρότερο του έτους. Έτσι, οι οδηγοί θα μπορέσουν να ταξιδέψουν το Πάσχα ή όποια άλλη περίοδο επιθυμούν.

Δείτε επίσης: To B-SUV της Opel με ισχύ 136 ίππων – Τώρα κάτω από τα 20.000 ευρώ

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να επανακυκλοφορήσουν τα οχήματά τους για όσους μήνες επιθυμούν, καταβάλλοντας το αντίστοιχο ποσό που αντιστοιχεί στα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών – με ανώτατο όριο από τον Απρίλιο έως και τον Δεκέμβριο. Για παράδειγμα, αν ένας ιδιοκτήτης οχήματος θέλει να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του μόνο το καλοκαίρι (Ιούνιος – Ιούλιος – Αύγουστος), μπορεί να πληρώσει τα 3/12 των τελών κυκλοφορία.

Ο περιορισμός 
Η επιλογή αυτή παρέχεται μόνο μία φορά ανά έτος, γεγονός που σημαίνει πως ένας ιδιοκτήτης δεν μπορεί να ανακτήσει προσωρινά τις πινακίδες για έναν μήνα, να επαναφέρει το όχημα σε ακινησία και να τις ξαναπάρει εκ νέου. Δηλαδή, στο παράδειγμα που προαναφέραμε, αν θέσει σε ακινησία το αυτοκίνητο Αύγουστο… η ακινησία θα ισχύει μέχρι το τέλος του έτους (δεν δίνεται δεύτερη δυνατότητα επιλογής των “Τελών με το μήνα”).


Πηγή: star.gr