Σκληρό μάθημα: “Έλα να φωτογραφήσεις νεκρό” (+video)

Στην χώρα μας έχουμε τη συνήθεια να μειώνουμε ταχύτητα και να κοιτάμε περίεργα όταν περνάμε δίπλα από ένα τροχαίο δυστύχημα με το αυτοκίνητό μας. Στην Γερμανία δεν είναι εξαίρεση...

Βρείτε μας στο

Είναι θλιβερό αλλά στις μέρες μας αυτή η περιέργεια έχει μετατραπεί σε απρέπεια καθώς πλέον πολλοί δεν περιορίζονται στο να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους κοιτώντας αλλά σηκώνουν το κινητό τους να φωτογραφήσουν… και φυσικά αργότερα να ποστάρουν τη φωτογραφία στα soccial media.

Η απαθανάτιση της τραγικής στιγμής βλέπετε, θα δώσει και την απαραίτητη… πάσα για κάποια λεζάντα και ίσως πάρει πολλά like και γιατί όχι, μπορεί να γίνει και viral, ξεχνώντας όμως πως μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.

Αυτό ακριβώς ήταν που εξόργισε και έναν αστυνομικό στην Γερμανία, ο οποίος έδωσε ένα σκληρό μάθημα σε οδηγούς που τραβούσαν φωτογραφίες και video από μοιραίο τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασε ένας άνθρωπος τη ζωή του.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Bayerischer Rundfunk, πήρε την πρωτοβουλία αρχικά με το… μαλακό να προτρέψει τους οδηγούς να κατέβουν από το όχημα τους και να πλησιάσουν στο σημείο του δυστυχήματος για να τραβήξουν φωτογραφίες και μετά τους επέβαλε πρόστιμο.

Στο video θα τον ακούσετε να λέει: “Έλα, θα σου δείξω… θες να δεις τον νεκρό; Να τραβήξεις φωτογραφίες; Εκεί είναι. Θες να τον δεις; ‘Οχι; δεν θέλεις να τον δεις; Τότε γιατί τραβούσες φωτογραφίες;” είναι ένας από τους διαλόγους.

Ο ίδιος ο αστυνομικός λέει στην κάμερα πως “είναι ευκαιρία να έρθουμε αντιμέτωποι με ανθρώπους για την συμπεριφορά τους. Αν τους επιβάλλουμε πρόστιμο και τους διώξουμε είμαι σίγουρος ότι δεν θα καταλάβουν κάτι. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν τι πραγματικά κάνουν. Δεν είναι παιχνίδι αλλά μία πικρή πραγματικότητα”.

Δείτε το σχετικό video πιο κάτω.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr