Και στα e-Βikes η Kosmocar, για καθαρότερη αστική μετακίνηση

Προς την ανάπτυξη νέων μορφών αστικής μετακίνησης και της προστασίας του περιβάλλοντος η Kosmocar επεκτείνει τις δραστηριότητες της στον τομέα των e-Bikes.

Βρείτε μας στο
kosmocar e-bikes

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα (e-Bikes) είναι μια από τις προτάσεις που μπορούν να δώσουν λύσεις στην καθημερινή μετακίνηση στο κέντρο της πόλης, ενώ δίνουν τη δυνατότητα στους κατόχους τους να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων.Για μια καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά και ταχύτερη και καθαρότερη μετακίνηση η Kosmocar που αντιπροσωπεύει στη χώρα μας τις Volkswagen, Audi, Skoda και Ducati ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει δραστηριότητες και στον τομέα των e-Bikes προσφέροντας στους καταναλωτές μερικές από τις κορυφαίες μάρκες ηλεκτρικών ποδηλάτων του κόσμου.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε στο περιθώριο της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ), για την ανάδειξη του Υμηττού σε σημείο αναφοράς στην περιβαλλοντική ανάπτυξη, από την κ. Λάνα Μανδύλα, εκ των μετόχων-ιδιοκτητών της εταιρείας. Στο συγκεκριμένο έργο η Kosmocar θα έχει ρόλο τεχνικού συμβούλου, όσον αφορά στην υλοποίηση της διάδοσης της ευρύτερης χρήσης των e-Bikes, αποδεχόμενη την τιμητική πρόκληση του ΣΠΑΥ.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, πρόεδρος του ΣΠΑΥ. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πυροφυλάκιο της Αργυρούπολης, παρέστησαν εκτός άλλων ο κ.κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Ευθύμης Μπακογιάννης, Γ.Γ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος και 10 από τους 11 δημάρχους που συμμετέχουν στον ΣΠΑΥ.

“Η αυτοκίνηση την τελευταία δεκαετία αλλάζει πρόσωπο. Έννοιες που πριν μερικά χρόνια δεν βρίσκονταν καν στο λεξιλόγιό μας, είτε είναι πλέον πολύ οικείες, ήδη σήμερα, όπως η ηλεκτροκίνηση, ή θα είναι σε λιγότερο από δέκα χρόνια, όπως η αυτόνομη οδήγηση. Οι σύγχρονες μάρκες εξελίσσονται από απλούς κατασκευαστές σε πάροχους κινητικότητας, συμπεριλαμβάνοντας στο portfolio τους πάσης φύσης υπηρεσίες και προηγμένες λύσεις μετακίνησης, για τον άνθρωπο του 21ου αιώνα.”, αναφέρει χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση η Kosmocar προτάσσοντας τα ηλεκτρικά ποδήλατα ως μία από τις βιώσιμες λύσεις αστικής μετακίνησης, “μία σύγχρονη μορφή αστικής μετακίνησης η οποία γνωρίζει ολοένα αυξανόμενη απήχηση στις πολύβουες μεγαλουπόλεις του δυτικού κόσμου”.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr