Στα πόσα διανυθέντα χλμ. ένα ηλεκτρικό είναι πιο “καθαρό” από ένα συμβατικό;

Περισσότερο φως στο πόσο "καθαρά" είναι τα ηλεκτρικά έναντι των συμβατικών αυτοκινήτων θέλει να ρίξει νέα ανάλυση, αυτή τη φορά από το Reuters.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
Tesla νέες μπαταρίες 2022 Panasonic

Με τους ρύπους που εκπέμπονται για να κατασκευαστεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σε σχέση με ένα συμβατικό, να είναι υψηλότεροι, λόγω των υλικών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή της μπαταρίας του, υπάρχει συνήθως μια χιλιομετρική απόσταση που πρέπει να διανυθεί για να ξεκινήσει το ηλεκτρικό να κάνει πραγματική διαφορά για το περιβάλλον. Αυτό βέβαια όσον αφορά στους συνολικούς ρύπους που “εκπέμπει” σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, από την εξόρυξη-συγκέντρωση των πρώτων υλών που χρειάζονται για την κατασκευή του μέχρι και το τέλος της ζωής του ηλεκτρικού οχήματος.

Έρευνα: Ποια χρώματα κρατούν ψηλά την αξία μεταπώλησης ενός αυτοκινήτου;

Πολύ σημαντικός παράγοντας για να φτάσει ένα ηλεκτρικό στο ΄”σημείο ισορροπίας” αναφορικά με τους ρύπους που εκπέμπει σε όλη τη διάρκεια της ζωής του και να αρχίσει να ξεπερνά ένα συμβατικό αυτοκίνητο, αποτελούν και οι πηγές που παράγουν το ρεύμα με το οποίο φορτίζουν οι μπαταρίες του, καθώς εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι είναι διαφορετικό να φορτίζει από ανανεώσιμες πηγές και διαφορετικό από ένα εργοστάσιο που παράγει ρεύμα από λιγνίτη.

Το πρακτορείο Reuters δημοσίευσε τη δική του ανάλυση πάνω στα “καθαρά” ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα συμβατικά με στόχο να ρίξει περισσότερο φως στο πόσο περιβαλλοντικά φιλικότερα είναι τα πρώτα σε σχέση με τα δεύτερα αλλά και τι χρειάζεται για να βρεθούν τα ηλεκτρικά σε πραγματική “θέση ισχύος”.

Το Reuters αξιοποίησε το μοντέλο υπολογισμού του Argonne National Laboratory που εδρεύει στο Chicago των Η.Π.Α., το οποίο λαμβάνει υπόψη του χιλιάδες παραμέτρους για την αξιολόγηση ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου: από τα μέταλλα που χρησιμοποιούνται στην μπαταρία του και το πώς φτάνουν ως εκεί μέχρι και τα πλαστικά που χρησιμοποιούνται στην καμπίνα του ως επενδύσεις.

Tesla ηλεκτρικό ρύποι 2021

Το συγκεκριμένο μοντέλο υπολογισμού είναι και εκείνο που χρησιμοποιεί η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των Η.Π.Α. αλλά και οι αρμόδιες αρχές της πολιτείας της California ώστε να χαράξουν περιβαλλοντικές πολιτικές.

Όλα αυτά έγιναν ώστε να καθοριστεί το σημείο που ένα ηλεκτρικό γίνεται πραγματικά “πιο καθαρό” τόσο αναφορικά με την κατασκευή όσο και με τη χρήση του σε σχέση με ένα μοντέλο που φέρει κινητήρα εσωτερικής καύσης. Να σημειωθεί ότι σε αυτή την εξίσωση, που, προς το παρόν τουλάχιστον, αφορά μοντέλα που πωλούνται στην αγορά των Η.Π.Α., λαμβάνεται υπόψη και ο τύπος δικτύου που προσφέρει ρεύμα στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης: Σοκ προκαλούν τα νούμερα αυτών που κοιμούνται στο… τιμόνι.

Σύμφωνα με το μοντέλο “Greenhouse Gases, Regulated Emissions, and Energy Use in Technologies” (GREET), του Argonne. το Reuters έφερε σε αντιπαράθεση ένα Tesla Model 3 και μία συμβατική Toyota Corolla αμερικάνικων προδιαγραφών, με δίλιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα 169 ίππων και CVT κιβώτιο.

To μοντέλο GREET έδειξε ότι στις Η.Π.Α., όπου το 23% το ρεύματος παράγεται με χρήση λιγνίτη, το Model 3, με μπαταρία 54 kW και χρήση νικελίου, κοβαλτίου και αλουμινίου στην μπαταρία του, θα πρέπει να διανύσει 21.725 χιλιόμετρα, από καινούριο, για να φέρει τους ρύπους που θα έχουν απελευθερωθεί στο περιβάλλον στα ίδια επίπεδα με τη δίλιτρη συμβατική Corolla. Από εκεί και έπειτα είναι “νικητής” ως προς τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ μέχρι αυτά τα χιλιόμετρα το Corolla είναι πιο φιλικό περιβαλλοντικά από το Model 3.

Το Reuters υπογραμμίζει τη σημασία των ΑΠΕ ως προς την περιβαλλοντική απόδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έναντι των συμβατικών αναφέροντας πως αν το μοντέλο αξιοποιούσε τα δεδομένα της πρωταθλήτριας στον συγκεκριμένο τομέα Νορβηγίας τότε η ισοφάριση για το Tesla θα ερχόταν έπειτα από 13.518 χιλιόμετρα.

Από την άλλη πλευρά, αν το ρεύμα που χρησιμοποιείται για τη φόρτιση της μπαταρίας του Model 3 προέρχεται αποκλειστικά από εργοστάσια που χρησιμοποιούν λιγνίτη τότε το ηλεκτρικό της Tesla θα χρειαζόταν να διανύσει ούτε λίγο ούτε πολύ 126.650 χλμ.!

Το Reuters δεν παραλείπει να προσθέσει στη δική του ανάλυση και τις απόψεις που προέρχονται από έρευνες άλλων οργανισμών και πανεπιστημίων όπως αυτή του ερευνητή Damien Ernst του Πανεπιστημίου της Λιέγης, ο οποίος σε παλιότερες μελέτες του ανέφερε ότι ένα αμιγώς ηλεκτρικό θα πρέπει να διανύσει έως και 700.000 χλμ. για να φτάσει σε επίπεδα εκπομπών CO2 συγκρίσιμα με εκείνα ενός συμβατικού μοντέλου, νούμερα που έκτοτε αναθεώρησε σε χαμηλότερα επίπεδα -67.000-151.000 χλμ.

Την παραπάνω άποψη φαίνεται να συμμερίζεται σύμφωνα με το Reuters και το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Πετρελαίου, το οποίο, εκπροσωπώντας περισσότερες από 600 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο στις Η.Π.Α. αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του ότι “Πολλές μελέτες, δείχνουν πως, σε επίπεδο κύκλου ζωής, διαφορετικά συστήματα κίνησης, έχουν παρόμοια επίπεδα εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου”.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.