Στην Ελλάδα, γυρίστηκε η ρεαλιστικότερη καταδίωξη στο παγκόσμιο σινεμά (+video)

Οι καταδιώξεις αυτοκινήτων που έχουμε δει στο σινεμά είναι πολλές, αλλά αυτή εδώ είναι η ρεαλιστικότερη και γυρίστηκε και στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο

Μπορεί στις μέρες μας να γίνονται προσπάθειες προσέλκυσης κινηματογραφικών παραγωγών στην χώρα μας (διαβάστε εδώ σχετικά με την προσπάθεια του Ομίλου Σαρακάκη), όμως πριν από μισό αιώνα στην χώρα μας και συγκεκριμένα στον Πειραιά είχε γυριστεί μία απίθανη και εξαιρετικά ρεαλιστική, δεκάλεπτη καταδίωξη αυτοκινήτων.

Διαβάστε ακόμη: ΤΕΟΚΑΡ – Βόλος: Όταν οι Ιάπωνες υποκλίθηκαν στους Έλληνες

Πρόκειται για μία καταδίωξη η οποία σε καθήλωνε για σχεδόν 10 λεπτά και πλέον έχει και… ιστορικό ενδιαφέρον αφού μπορείς να δεις τον Πειραιά μισό αιώνα πριν.

Η ταινία στην οποία υπάρχει η συγκεκριμένη καταδίωξη λέγεται “Le Casse” και γυρίστηκε το 1971. Σε αυτήν πρωταγωνιστούν ο Ζαν Πολ Μπελμοντό και ο Ομάρ Σαρίφ, ενώ το video έχει ανέβει στο youtube στο κανάλι “MikeAndMechanics”, ενώ η καταδίωξη ήταν και η πιο δυνατή σκηνή της, όπως λένε και οι ειδικοί του κινηματογράφου.

Εμείς, προφανώς ως site που ασχολείται με το αυτοκίνητο δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε φυσικά στα αυτοκίνητα και στους οδηγούς τους. Έτσι, έχουμε στο κόκκινο Fiat 124 Special T τον κορυφαίο τότε κασκαντέρ/οδηγό Remy Julienne και τον Remo Mosconi στο Opel Rekord.

Οι δυο τους ταλαιπώρησαν τα αυτοκίνητα όσο δεν γίνεται, αλλά μάλλον πιο πολλές ζημιές προκάλεσαν σε κράσπεδα, σκαλοπάτια και κάγκελα παρά σε αυτά… Προσωπικά βλέποντας την καταδίωξη αυτή, εκτός από τη νοσταλγία που ένιωσα στην εικόνα του Πειραιά το 1971, καθηλώθηκα από την αληθοφάνεια της “γυμνής” από εφέ και γραφικά δημιουργήματα του υπολογιστή, καταδίωξης! Για αυτό και επέλεξα να την χαρακτηρίσω ως την ρεαλιστικότερη καταδίωξη!

Δείτε πιο κάτω το video από την καταδίωξη